Renault Twingo 1.2 16V CO2 Dynamique (2010)

Uitvoering | Twingo 1.2 16V CO2 Dynamique |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Kleine betrouwbare auto
Nu ik bijna 30.000 km met deze Twingo heb afgelegd vond ik het tijd voor een review.
Aankoop:
De auto heb ik in januari 2013 gekocht bij Arend auto in Valkenswaard. De Twingo is mijn eerste eigen auto. Mijn eisen waren helder:
- lage lasten(ik was destijds student)
- lage verbruikskosten
- cruisecontrol
Door het lage gewicht is de auto goedkoop in de wegenbelasting en verzekering. Tevens is het verbruik van nog geen 6ltr/100km prima.
Rijden:
De auto is geen strepentrekker, wat ik ook niet verwacht van deze auto. Wel is hij in de bebouwde kom lekker vlot.
Wanneer je wat harder door de bochten gaat geeft de auto duidelijk de onderstuur grens aan.
Comfort:
Buiten de bebouwde kom dringt het afrolgeluid van de achterwielen door in de auto, dit is niet irriterend maar wel duidelijk op te merken.
De auto is met mijn lengte van 1,92m aan de kleine kant ook met een verstelbare stoel (deze is op de laagste stand ingesteld) zowel in beenruimte als in hoofdruimte.
Het ontbreken van een lampje in de kofferruimte in de standaarduitrusting vind ik een slechte besparing van Renault en zeer onpraktisch.
De cruisecontrol is erg prettig en gebruik ik veelvuldig.
Onderhoud:
Over de afgelopen twee jaar is de Twingo een betrouwbare auto gebleken; hij heeft nooit geweigerd.
In de zomer van 2014 is de reguliere 30.000km beurt uitgevoerd, dit kostte ongeveer 230.
Dit onderhoud is uitgevoerd door Arend auto Veghel, een prima garage met behulpzaam personeel.
Verder is het olieverbruik is miniem.