Renault Twingo 1.2 16V CO2 Authentique (2010)

Renault Twingo
Renault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault TwingoRenault Twingo

UitvoeringTwingo 1.2 16V CO2 Authentique
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

Renault Twingo 1.2 16V 75 CO2 Authentique

Op 21 juli nieuwe Twingo bij Garage Matter in Meppel opgehaald. Auto gepoets en stond geheel rijklaar op mij te wachten in de garage. Formuliteiten afgehandeld en sleutels van de inruilwagen en van de nieuwe auto geruild en ik kon op weg.

Al snel merkte ik dat de auto slechts halfvol met benzine was. Navraag leerde mij dat de garage slechts 25 liter mee leverd. Was even slikken.

Verder geen klachten over de aflevering en de Twingo reed verder perfect.

Zal in de toekomst periodiek verlag doen van mijn ervaringen met de Twingo. Het heeft mij geholpen om de ervaringen van anderen om tot de keuze van een Twingo te komen.

verbruik

• 700 km

voor het eerst de tank helemaal leeg gereden. Het gemiddeld verbruik is 1.165. viel mij een klein beetje tegen mede gezien dat andere schrijvers op een lager verbruik zitten.

De auto is voor verschillende doeleinden gebruikt. Snelweg, stadsverkeer, korte stukjes en met het hele gezin op pad. De handebediende airco is ook regelmatig gebruikt. Wellicht heeft dit invloed op het verbuik. Straks als het weer koeler wordt en de airco wordt minder gebruikt dan zou de auto minder moeten verbuiken. Wachten af.

Gaat goed

Nu we ruim 4 maanden verder zijn is het goed moment om de wagen te gaan evalueren. Het verbruik is nog steeds rond de 1:16. Met dit koude weer niet slecht. goed om te weten is dat de wagen voor zowel korte als snelweg ritten wordt gebruikt.

De wagen voldoet aan de ons gestelde wensen. Afgelopen maanden niets bijzonders te melden. Niet 1 keer bij de garage geweest om een bijvoorbeeld een mankement o.i.d. op te lossen. Hulde hiervoor.

Om toch wat te noemen is de radio. het geluid is niet bijzonder goed. Ga je toch af en toe aan ergeren. Bij slecht weer zoals regen dan hoor je het neerdalen van de regendruppels duidelijk en het geluid van het water in de wielkasten is goed aanwezig. Ook op de snelweg kan de auto behoorlijk meekomen. Wel merk je dat bij een hogere toerental de auto sneller naar de gewenste snelheid komt. Parkeren in de parkeergarage is bijzonder makkelijk met de auto. Het is goed overzichtelijk en past in ieder gaatje. Ook de kofferruimte is makkelijk toegankelijk en de achterbank is 1 seconde plat gelegd.

Gaat super

Bijna 1 1/2 jaar hebben wij nu onze twingo. Tot op heden geen enkele klacht gehad. Gaat dus super. Verbruik ligt op ongeveer 1 liter op 15.5 kilometer.