Renault Twingo 1.5 dCi ECO2 Dynamique (2013)

Uitvoering | Twingo 1.5 dCi ECO2 Dynamique |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Zuinige auto?
Sinds juli 2021 heb ik deze Renault Twingo. Het betreft hier een 1.5 dci met 85 pk.
Ik heb deze auto gekocht, omdat mijn vorige auto ermee is opgehouden.
Gezien de huidige brandstofprijzen ben ik blij dat ik deze auto heb gekocht. Fabrieksopgave zo hij 1 op 30 moeten halen. Ik vraag mij af of dit wel zo is, maar alsnog vrij zuinig.
Ben ik dan helemaal tevreden over de auto nee helaas.
De auto heeft mij binnen een half jaar al meer dan 2000 euro gekost aan reparaties.
Namelijk: vervangen van het hele koelsysteem dat lek was. Plus vering en stabilisatorstangen.
Slijtage hoort erbij dat weet ik. Maar toch is het wel even slikken als je zoiets niet verwacht.
Wel hulde voor de renault dealer die het heeft gevonden en heeft opgelost.
Verder gebruikelijke onderhoud, een nieuwe accu en voor remschijven en remblokken.
Daarnaast was de schakelaar voor de claxon kapot.
Voor nu merk ik dat mensen steeds naar mij seinen, omdat mijn koplampen te hoog staan.
Dat ligt waarschijnlijk aan, omdat ik merk dat de auto rechtsachter "hangt". Dit is ook erg te merken als ik door een bocht ga. Dus erg comfortabel is dit niet.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee