Renault Scénic E-TECH EV87 220pk Techno (2025) #2

| Bouwjaar | 2025 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand laatst | 2.000 km |
Renault Scenic E-tech Techno
Na een maand de auto in bezit te hebben en ongeveer 2.000 kilometer ermee gereden te hebben lijkt het me mooi moment om mijn eerste ervaringen te schrijven over de Renault Scenic E-tech Techno uitvoering.
Het is niet mijn eerste elektrische auto, dus het elektrisch rijden voelde al snel bekend terrein, weliswaar is het wel mijn eerste elektrische Renault. Maar waarom heb ik dan specifiek voor dit model gekozen?
Goed om erbij te vermelden dat ik deze auto zakelijk rijd en dat ik kon kiezen uit twee auto's: de Kia EV3 of de Renault Scenic. Vanwege de looks en de beloofde WLTP-waarde heb ik gekozen voor de Renault. Ik heb de Techno uitvoering gekozen doordat deze, in combinatie met het 87KW accupakket de enige mogelijkheid was binnen mijn leasebudget. Persoonlijk vond ik de Alpine nog stoerder ogen met de 20 inch velgen , de zwarte accenten en het sportieve interieur. Maar de Techno doet hier zeker niet aan onder.
Na de gereden kilometers vallen mij een aantal zaken op, zowel in positieve als in negatieve zin.
Het rijgedrag:
De auto rijdt comfortabel, stuurt direct en is lekker vlot. Maar zoals ik van andere elektrische auto's ben gewend, mis ik af en toe toch het echte autogevoel. Het is absoluut geen sportieve rijdersauto. Ja, je kunt er vlot mee rijden, maar het is geen auto die je even lekker een bocht in gooit. De auto nodigt ook niet uit om sportief te rijden en door een elektrische auto ben ik automatisch toch wat rustiger gaan rijden.
Binnenin de auto:
Het interieur is modern en het multimediasysteem functioneert erg goed. Zeker met Google ondersteuning is het prettig binnenin. De auto is gebruiksvriendelijk, de bediening zit op de juiste plek waar je het verwacht (m.u.v. de 3e hendel rechts van de volumeregelaar) en de fysieke knoppen voor de airco zijn erg prettig. Ik heb als extra optie de pack advanced driving assist & augmented vision aangevinkt. Dit is een hele fijne optie!
Ook de ruimte binnenin is geweldig. Zowel in de voorzijde, op de achterstoelen als in de kofferbak. Het zicht rondom is redelijk. De binnenspiegel hangt laag waardoor het zicht aan de voorzijde grotendeels door de spiegel wordt belemmerd. Ook het zicht naar achteren is niet goed. Renault heeft hierop als alternatief een camera in de binnenspiegel bedacht, maar vanwege het ontbreken van diepte zet ik deze liever niet aan.
Het standaard audiosysteem in de auto valt me daarentegen helaas iets tegen. Voor dagelijks gebruik is het zeker prima, maar soms zet ik de muziek wat harder en dan mis ik wat beleving. Ik zou daarom het Harman Kardon audiosysteem adviseren.
Na 2.000 kilometer ben ik nog bezig met het vinden van een goede zitpositie. De stoelen zijn voor mijn 1,90m net wat te kort waardoor ik geen ondersteuning heb aan mijn bovenbenen. De stoel heb ik helemaal naar achteren gedaan. Daardoor zit ik er hoogte van de b-stijl en kan ik helaas mijn linkerarm nergens op steunen.
Het verbruik:
De volledige 625 WLTP-kilometers heb ik dagelijks niet nodig, maar in de praktijk haal ik circa 450 kilometer bij normaal rijgedrag en rond de 18,7KWh. Ik weet zeker dat er meer kilometers uitgehaald kunnen worden, maar voor mij is 450 kilometer meer dan genoeg. Dus hier kan ik zeker niet klagen.
Het snelladen valt me overigens wel tegen. Ik heb de beloofde 150KW niet gehaald, eerder maar 100KW. Mogelijk heeft dat ermee te maken doordat ik niet onder de ideale omstandigheden doe laden.
Ik ben zeker tevreden met de auto, ondanks een aantal kritiekpunten. Het is een goede auto, die er mooi uitziet en prima rijdt. De opties in de veiligheidsuitrusting is ook erg prettig. Goed gedaan Renault!
PRIVATE LEASE Renault Scénic
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Renault Scénic E-Tech EV60 comfort range techno | Stoel-stuur verwarming | Adaptive Cruise Control | Google interface |
- 2025

Renault Scénic E-Tech EV87 long range iconic Automaat / Pack Augmented Vision / Solarbay panoramadak /Harman Kardon Audio / Navigatie / Apple Carplay / Android Auto /
- 2024

Renault Scénic E-Tech EV60 comfort range techno | NL-AUTO! | 1E EIGENAAR! | CAMERA | ADAPTIVE CRUISE | TREKHAAK | DEALER OH! | PARK SENS V+ A | PRACHTIGE STAAT!
- 2024

Zo ver komt de Renault Scenic E-Tech in de praktijk

Praktijkervaring Renault Scenic E-Tech: Auto van het Jaar-waardig?

Update! Dit zijn de beste elektrische auto’s tot €45.000

Renault Scenic krijgt nu ook one pedal driving