Renault Scénic E-TECH EV87 220pk Esprit Alpine (2025)

Uitvoering | Scénic E-TECH EV87 220pk Esprit Alpine |
Bouwjaar | 2025 |
Jaar van aanschaf | 2025 |
Uiteindelijk toch een Renault Scenic gekozen
Na 20 jaar in twee Audi A4’s en als tweede auto een TT te hebben gereden, werd het tijd voor een overstap naar een ‘full-electric’ auto. Logischerwijs kwam hiervoor de Audi Q4 E-tron in beeld. Na een eerste proefrit in de Q4 sloeg de twijfel toe… Het interieur was niet ‘des-Audis’, het MMI viel tegen, trommelremmen achter(?) en de prijs viel tegen. Dit laatste omdat er veel kostbare opties toegevoegd moesten worden om de uitvoering vergelijkbaar te maken met de concurrentie. Toen ontstond er een probleem, wat nu?
De primaire eisen die ik en mijn vrouw hadden: Hij mocht absoluut niet groter zijn dan de A4 (in de lengte en de breedte), er moesten twee volwassen personen comfortabel achterin kunnen zitten, de auto moest als basis voor full-electric ontworpen zijn, redelijk recent zijn en er moest een redelijke kofferbakruimte zijn. Range was niet zozeer een issue omdat de moderne elektrische auto’s al best een grote range hebben en we accepteren dat als we eens een keer wat verder moeten rijden, we dan snelladen. Dit snelladen is tegenwoordig ook geen probleem meer, gezien het aantal snelladers in Europa.
Op basis van deze primaire eisen is een shortlist van 10 auto’s gemaakt, is een dag geprikt en hebben we samen de garages bezocht om de auto’s in 3D te kunnen bekijken. Bij zowel de Polestar als de Volvo een proefrit gemaakt. Pas dan zie je, als verstokte petrolhead, wat er allemaal mogelijk is met een doordachte elektrische auto. Dit was bij de Q4 totaal niet het geval, dus de beslissing om de Q4 te laten vallen is dan ook de juiste geweest. Duidelijk geen ‘voorsprong door techniek’.
Maar ja, dan heb je een shortlist van 10 auto’s. Dan ga je wat beter kijken en vult het eisenpakket zich met zaken waarvan je nog nooit over na had gedacht. Denk aan One-pedal drive, Google integratie, Scherm voor je neus met navigatie, Adaptive Cruise Control, enzovoorts… Toen vielen er al een paar auto’s af, ook omdat ik hier geen klik mee had.
Uiteindelijk bleven er drie auto’s over: de Volvo EX40, de Ford Explorer en de Renault Scenic. Na nog een keer proefritjes gemaakt te hebben, viel de keus uiteindelijk op de Scenic. Hij voelde gelijk vertrouwd aan, was erg comfortabel en had ruim voldoende opties en gimmicks in de Iconic uitvoering. De Iconic uitvoering is het uiteindelijk niet geworden, het is de Alpine uitvoering geworden, in grijs, zodat de zwarte accenten goed zichtbaar zijn. In mijn ogen veel mooier, zowel binnen als buiten, en met het pack Light and Sound en het pack Advanced driving assistent gelijkwaardig aan de Iconic. Gelukkig was er een actie bij Renault met een stevige korting op deze twee packs.
Dan begint het lange wachten waarbij je dan ruim de tijd hebt om een laadpaal uit te zoeken en te installeren. Uiteindelijk heeft de levertijd van de auto maar 3 maanden geduurd.
De eerste 500km zitten er ondertussen op. Wat een beauty en wat een genot! De ACC werkt voortreffelijk, ook bij drukke autowegen en zelfs in de file. Er zitten lekker veel knopjes op het dashboard en op het stuur waardoor je snel bepaalde acties uitvoert. Stemherkenning werkt hiernaast ook perfect. Voorverwarming voordat je instapt is ook erg comfortabel. Het enige nadeel is dat het geen gooi en smijt auto is, dit vanwege zijn gewicht en de voorwielaandrijving. Verbruik is wel wat hoog, maar dat komt omdat ik ermee rijd zoals ik gewend ben en redelijk veel boven de maximum snelheid zit.
Zodra ik wat meer kilometers gereden hebt volgt een update, dan zal ik ook de sterren updaten.
PRIVATE LEASE Renault Scénic
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Renault Scénic EV87 220pk long range Techno / Pack Comfort Premium / Demo Auto / Informeer naar beschikbaarheid
- 2025

Renault Scénic 220pk EV87 long range esprit Alpine Automaat Camera | Adapt. Cruise | Navi | Parkeersens. v+a | Stoel-/stuurverw.
- 2025

Renault Scénic 220pk long range iconic Automaat Harman Kardon | Camera | Adapt. Cruise | Parkeersens. v+a | Stoel-/stuurverw.