Renault Scénic E-TECH EV87 220pk Esprit Alpine (2024) #5
Uitvoering | Scénic E-TECH EV87 220pk Esprit Alpine |
Bouwjaar | 2024 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Niet Kopen!
Ik rijd de Scenic E-Tech nu ruim een jaar, maar ben al serieus aan het overwegen om hem in te ruilen. Voor mij is dit de slechtste nieuwe auto die ik ooit heb gehad.
Wanneer hij normaal rijdt is het acceptabel, niet bijzonder goed, maar ook niet slecht. Maar wat er mankeerd:
Ghost braking: Bij gebruik van de adaptive cruise control ervaar ik gemiddeld twee keer per uur een plotselinge, onnodige remactie. De auto corrigeert zichzelf meestal binnen een seconde, maar het is schrikken en vooral gevaarlijk.
Lane keeping: De auto houdt zich niet goed aan de rijstrook. Hij rijdt te dicht langs de rechterkant, vooral bij het inhalen van vrachtwagens, en is inconsistent met weaven tot gevolg.
De auto meent zo nu en dan een stuur correctie te moeten doen. Bijvoorbeeld buiten de bebouwde kom op een 60 weg waar geen middellijn is, maar wel een lijn aan de zijkant. Bij tegemoetkomend verkeer maak ik plek en overschrijd ik de onderbroken lijn aan de rechterbuitenkand van de weg. De auto ziet dit als gevaarlijk en stuurt tegen maar dus recht op het tegemoetkomend verkeer af!!!! Dit gebeurt tijdens regulier rijden, dus zonder cruise of lanekeeping. LEVENS GEVAARLIJK!
Snelladen kan de auto al helemaal niet. Deze zou voor moeten kunnen verwarmen om snel op te laden maar de laadcurve is echt belabberd slecht. Tussen de 5% en 20% SOC komt die in de zomer of na een lange rit even boven de 100KW uit maar daarna gaat het van slecht naar dramatisch.
Tot slot vind ik het infotainment systeem niet geweldig, zo zijn sommige functies zoals het bepalen van het maximale laadniveau niet op een handige plek zitten. Maar dat is een persoonlijke voorkeur.
Conclusie: voor mij is dit een complete miskoop gebleken.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
PRIVATE LEASE Renault Scénic
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Renault Scénic EV87 long range techno Pack advanced driving assist & augmented vision Snel Leverbaar MC0892
- 2025

Renault Scénic EV87 long range esprit Alpine | STUUR/STOELVERWARMING | CAMERA | NAVI | APPLECARPLAY/ANDROIDAUTO | ADAPT. CRUISE CONTROL | CLIMATE CONTROL | PDC | LMV
- 2024

Renault Scénic EV87 220pk long range esprit Alpine | Harman Kardon | Panoramisch dak | Active driver assist |
- 2025