Renault Scénic 1.6 16V Expression Sport (2002)
Uitvoering | Scénic 1.6 16V Expression Sport |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Ondanks de wisselende beoordelingen over de Renault Scenic, toch bij autobedrijf Oving in Hattem deze auto gekocht. Ik moet zeggen dat ik uiterst tevreden ben, vandaar nu ook weer een Renault maar dan een Grand Scenic (meer zitplaatsen nodig).
Ik heb ongeveer 70.000 km gereden. De 1.6 motor is voldoende voor alles waarvoor deze auto bedoeld is. Iemand die heel sportief wil rijden zal wel moeten kiezen voor een 2.0 motor. De hoge zitpositie is heerlijk en hoort ook bij dit soort auto's. Overigens vind het overhellen behoorlijk meevallen voor een auto als deze. Ik vond wel dat er bij 120 km/u wat veel rijgeluiden hoorbaar waren. De radio lost natuurlijk veel op, maar het geluid was er.
Deze uitvoering, expression sport, had een geregelde airco en dat was een verademing tegenover de gewone airco, waarmee je moet gokken hoe warm/koud het is. De Scenic heeft heel veel bergvakjes en ook een gekoeld vak voor de versnellingspook. Dat is erg prettig in de warme zomer, aangezien er een flesje water (0,5L) in past. Verder veel opbergvakjes in de auto. Voor meer bagageruimte kan de leuning van de achterstoelen makkelijk neergeklapt worden. De stoel kan eventueel nog gekanteld worden, waardoor de vlakke laadvloer groter wordt. De stoelen ruit halen is niet veel werk, maar vereist wel wat spierkracht, aangezien de stoelen best zwaar zijn.
De Scenic is een heerlijke auto om met het gezin (2+3) op vakantie te gaan. Ruime zitplaatsen en veel bagageruimte. We hebben vakanties in Frankrijk en Zwitserland gehad. Auto helemaal volgeladen. Ook in de bergen geen probleem. De auto deed gewoon wat die moest doen.
Ik heb de gewoonte om 1 x per jaar een onderhoudsbeurt bij de Merkdealer te laten uitvoeren, in dit geval dus ook de Renault dealer. Dit is zeker niet de goedkoopste manier van onderhoud uitvoeren, maar ik tot nog toe rij van onderhoudsbeurt naar onderhoudsbeurt, zonder tussentijdse noodzakelijke bezoekjes aan de garage. En dat vind ik wel wat waard. Het abonnement op de wegenwacht ook maar opgezegd, want die heb ik de laatste jaren niet meer gebruikt. Het geld van het wat duurdere onderhoud moet toch ergens vandaan komen.
Samenvattend heb ik deze Renault Scenic als een betrouwbare en degelijke auto ervaren, die mee ook nog eens veel rijplezier heeft gegeven. Vandaar ook dat mijn huidige auto weer een Renault is.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties3
- Comfort5
- Kosten3
Uitgelicht aanbod

Opel Zafira (2003) vs. Renault Scénic (2001) - Occasiontest

Renault Scénic 2.0-16V Privilège (2002)

Praktijkervaring Honda Jazz: eigenaren over hun hybride mini-MPV

Designreview Volvo C40: ‘voldoet aan alle verwachtingen, en dat is een probleem’

De Citroën Méhari is 55: op pad met de leukste badeend