Renault Mégane Coupé dCi 130 Privilège (2009)
Uitvoering | Mégane Coupé dCi 130 Privilège |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Bemerkingen Mégane Coupé
Ben verkoper voor Renault en deze Coupé is mijn dienstwagen sinds maart 2009. Hiervoor had ik 1 maand de nieuwe Mégane Berline, deze was snel verkocht als directiewagen. Over de Coupé;
Het is een opvallende auto met orginele lijn. Eerste keer dat ik een "blitse" auto heb. Op de baan nog steeds veel reacties. De speciale lijn heeft ook zijn nadelen. Het zicht naar achter en schuin achter is verschrikkelijk. Dit weet je natuurlijk van op voorhand als je deze auto koopt. Je moet het ook gewoon worden, na een aantal dagen wen je eraan en deze heeft gelukkig (een must!!!!) parkeersensoren achter.
Over het confort; de wagen staat op 17" velgen, knappe velgen, geeft de wagen de look die hij verdiend. Echter eerste keer dak ik 17" velgen heb en maakt de auto ook harder. Tevens enorm veel geluiden te horen bij hoge snelheden ter hoogte van de wielkasten en door de banden.
De motor, 1.9 dCi 130pk; een geweldige motor, hier in Belgie verkopen we 95% met 1.5 dCi wegens fiscale redenen. De vorige dienstwagens waren ook allemaal 1.5 dCi. Moet zeggen het verschil met de 1.9 dCi is enorm. Motor draait veel mooier, voller, natuurlijk veel meer power, koppel en veel minder motorlawaai dan 1.5 dCi. Mijn verbruik kan ik niet echt realistisch weergeven, woon op 1km van de garage. Dus 's morgens koude motor naar de garage en 's avonds terug. Zit zo ongeveer ronde 7 à 7,5l. Doe ik langere afstanden, autosnelweg, met ongeveer gemiddeld 135km/u dan zit ik rond de 6,5 l/100km.
Conclusie;
Mégane III Coupé is zeer knappe, orginele wagen en met 1.9 dCi zeker sportieve wagen. De afwerking is er serieus op verbeterd tov Mégane II. Wel vind ik dat het geluidsniveau in de wagen, zowel voor berline als coupé, een stuk hoger is dan bij Mégane II. Mégane II blonk uit in het geruisloos zijn in het interieur.
Hopelijk kan ik mijn demo snel verkopen (weinig vraag naar de 1.9 dCi) en zou ik graag een Clio GT hebben 1.5 dCi 105pk.