Renault Grand Scénic 2.0 16V Privilège (2009)

Renault Grand Scénic 2.0 16V Privilège (2009)

UitvoeringGrand Scénic 2.0 16V Privilège
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

Hij komt eraan

Besteld in juli 2009 en deze week is het zover. Ik ben heel benieuwd of deze auto aan mijn verwachtingen kan voldoen. We hebben nu een Mitsubishi Grandis maar na 4 jaar probleemloos rondgereden te hebben met 158.000km op de teller wil je ook wat anders proberen. De lat ligt hoog en ik ben benieuwd of de Renault Grand Scénic hieraan kan tippen. Wordt vervolgd...

Waarom gekozen voor de GS?

Mijn auto wordt gebruikt voor zakelijke kilometers en privé moeten we met z'n zessen in de auto kunnen zitten. Op het wensenlijstje stonden de volgende punten:

- een automaat (heerlijk met al die files)
- derde zitrij
- lederen bekleding
- Xenon verlichting
- Navigatie

Door de 3e zitrij werd de keuze beperkt tot de volgende MPV modellen, waarbij uiteraard het besteedbare leasebudget ook een rol speelt. Gelukkig hoef ik van mijn werkgever niet in een diesel te rijden, ondanks de 4jaar/160.000 km, zodat er meer te besteden valt aan de uitrusting van de auto.

Waar hebben we naar gekeken:
De Renault Grand Scénic
De Ford S Max
De Citroen Grand Picasso
De VW Touran & Opel Zafira

Zowel de Zafira als de Touran zijn afgevallen omdat ik beide auto’s me gewoon niet aanspreken. Verder vonden de kids de ruimte op de 3e rij tegenvallen. Niet eens de moeite genomen om een proefrit te maken.

De Ford S-Max 2.0 16V Titanium Flexifuel 5d ziet er zeker netjes en is wat betreft de ruimte vergelijkbaar met mijn huidige Grandis. Binnen het beschikbare leasebudget viel uiteindelijk alleen de handgeschakelde uitvoering, de automaat helaas niet.

Uiteindelijk sprongen zowel de Citroën Grand Picasso als de Renault Grand Scénic er uit. In beide auto's twee uitgebreide proefritten gemaakt. De eerste proefrit in beiden auto's was in de handgeschakelde uitvoering. De tweede rit in de Citroën was met de EB6V versnellingsbak. De EB6V vond ik uiteindelijk niet prettig, ik had al het nodige gelezen over het schakelen op momenten dat je het niet verwacht en dat bleek ook tijden de proefrit in de stad. Op de snelweg werkt de semi-automaat prima en de flippers aan het stuur zijn best geinig maar daar neem je geen automaat voor.
De tweede rit in de Renault was in de Scénic uitvoering met de CVT Automaat. Helemaal perfect zowel in de stad als op de snelweg.

Na de ritten uiteindelijk begonnen met het vergelijken van de uitrusting tussen de Citroën Grand Picasso 1.6 THP Exclusive EB6V en de Renault Grand Scénic Privilège 2.0 16V 140 CVT waarbij de Renault Grand Scénic het meest kompleet was binnen het beschikbare budget, inclusief een standaard Carminat TomTom Navigatie met kleurenscherm (kaart BeNeLux uitbreidbaar met West Europa voor € 69).

De Renault Grand Scénic Privilège is verder aangevuld met de volgende opties:

-Brun Moka Metaallak
-Radio "3D Sound By Arkamys" (4X30W) met stuurbediening, CD-speler met MP3-ondersteuning, USB/MP3-speler aansluiting en BT handsfree
-Elektrisch bedienbaar panoramisch glazen schuif-/kanteldak
-Privacy glass zijruiten achter en achterruit
-‘Comfort’ hoofdsteunen voor bestuurdersstoel, passagiersstoel en de 3 zitplaatsen op 2e zitrij
-Afneembare trekhaak
-Reservewiel 135/80 R17 (max. 130 km/u) voor Grand Scénic 7 zitplaatsen