Renault Grand Espace 2.2 dCi 16V Expression (2004)

autoreview

Renault Grand Espace
Renault Grand EspaceRenault Grand EspaceRenault Grand EspaceRenault Grand EspaceRenault Grand EspaceRenault Grand EspaceRenault Espace - interieurRenault Espace - interieurRenault Espace - interieur

Signalement

UitvoeringGrand Espace 2.2 dCi 16V Expression
Versnellingen5, Automaat
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Zie problemen.
Overigens - als de auto het deed, was het absloluut een zeer comfortabele, stille en prettige reiswagen met veel luxe aan boord, een goede radio/cd installatie en heel, veel ruimte. Heb eigenlijknog nooit in zo’n fijne auto gereden (en ik heb de afgelopen 30 jaar meer dan 25 auto’s gereden, van Fiat 850 tot Grand Espace en in totaal meer dan 1 miljoen kilometers afgelegd).

PROBLEMEN

Reed tot dinsdag 7 februari 2006 in een Grand Espace 2.2 dci automaat, bouwjaar jan 2004. Heb besloten deze auto niet meer aan te raken. Overigens rammelde hij niet, behalve het hitteschild maar dat is verholpen.

De auto heeft mij vaak in de steek gelaten, waarbij vooral de problemen met de automaat zeer vervelend waren. Midden in een Frans dorpje, caravan van 1500 kg, auto helemaal vol, zeer druk kruispunt met stoplichten, smal straatje in met razend verkeer, lichte helling nemen en dan ineens gaat de automaat weer stuk en schakelt hij over naar het noodprogramma (is vast in derde versnelling).....

Wat er verder de afgelopen 25 maanden wel mee was:
- 5 maal een nieuwe accu - bleek een storing in de boordcomputer te zijn
- 3 maal een nieuwe boardcomputer plus een aantal upgrades van de software
- 5 - 6 maal ernstige problemen met de automaat
- meerdere malen problemen met de bandenspanningssensoren
tot het niveau van compleet negeren (er zal toch echt eens iets zijn..)
- 2 maal zijn de verwarming en delen van de airco unit vervangen en werkt op het laatst nog steeds niet naar behoren (in het begin wel)
- 1 maal vervanging van een pullie waardoor een v-snaar begon te slippen. pullie was compleet kapot
- kapotte inspuiter, die na reparatie (op het nippertje nog na twee jaar = einde garantie) toch weer problemen begon te geven - of het was een andere inspuiter
- afgelopen dinsdag viel de auto bij het afrijden van een autobaanafrit totaal stil, midden in een bocht, vier baans spitsdrukte bij Den Haag. Een LEVENSGEVAARLIJKE zaak en voor mij reden om na alle problemen deze auto niet meer aan te raken.
Bij de dealer ligt een eis tot ongeldig verklaring van het koopcontract, maar ze krijgen NUL medewerking van Renault Nederland. De vraag die vandaag vrijdag 17 februari van Renault Nederland kwam was: wil deze meneer evt een offerte ontvangen voor een nieuwe onder inruil? Mijn antwoord is natuurlijk NEE.
Per volgende week zal ik deze zaak aan mijn advocaat overdragen om te kijken wat er nog te halen is.
De dealer (Coppes, Bergharen) heeft overigens iedere keer keurig netjes alles gedaan wat ze konden doen, maar blijkt helaas ook niet in staat om een dergelijk slecht product rijdend en veilig te houden.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  1
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens