Renault Grand Espace 2.0 Turbo 16V Expression (2004)
Uitvoering | Grand Espace 2.0 Turbo 16V Expression |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Dit is een van de beste auto"s die ik ooit heb gehad. Een modern - bijna futuristisch - design, zowel van binnen als van buiten. De ruimte binnenin is gigantisch en het glazen dak versterkt dat nog eens extra. Doordat de stoelen zeer eenvoudig verplaatst of verwijderd kunnen worden is de flexibiliteit qua indeling maximaal. De prestaties van deze auto zijn prima, terwijl ik toch gewend ben aan auto"s als de Octavia RS en de Volvo V40 T4. Het verbruik valt ook niet tegen, rond de 1 op 10.
Ook met betrekking tot kwaliteit moet ik zeggen dat ik nog geen enkel belangrijk probleem aan de auto heb gehad.
Mijn conclusie is dat het een perfecte reisauto is, die om te bouwen is tot een achte bestelbus. Zeer functioneel dus. Het mooi is dat de G Espace zich op de weg gedraagt als iedere andere snelle personenauto.
Enige probleem was een tik in de voorwielophanging welke door middel van het aandraaien van enkele bouten werd verholpen. Verder resonantie boven de 180 km/uur welke werd verholpen door de dakdragers/ spoilers iets aan te verzetten.