Renault Clio Hybrid 145 Esprit Alpine (2024)

Renault Clio Hybrid 145 Esprit Alpine (2024)

UitvoeringClio Hybrid 145 Esprit Alpine
Bouwjaar2024
Jaar van aanschaf2024

Fijne auto, net niet perfect

Na een maand in deze nieuwe renault clio gereden te hebben kan ik concluderen dat de auto erg goed doet wat hij belooft. Hij is sportief genoeg om leuk in te kunnen rijden, zonder hiermee het rijcomfort wanneer je normaal rijdt te hinderen.
Het werkelijke verbuik ligt komenteel rond de 1:19,5 of 5,1km/L.

De software updates zijn soms onverwacht en kunnen kleine bugs meebrengen. Deze zijn tot nu toe elke keer snel opgelost.

Qua aandrijflijn is het erg prettig. MAAR, wanneer je vanaf 30km/h of lager optrekt tot voorbij de 120 is er een moment waar al het vermogen weg valt…

Het enigr echt “jammere” wat ik tegen ben gekomen in de auto gaat om customieation. Tijdens mijn proefrit enkele maanden geleden was er bijvoorbeeld veel meer mogelijk bij het instellen van de digital cockpit. Ook had ik graag de ambient lighting uitgebreider gezien. Als laatste zeikpuntje heb ik alleen nog dat de clio die ik in mijn cockpit en infotainment zie grijs is. Ik kan hier allemaal autotjes kiezen maar niet mijn blauwe clio…

Na bijna een jaar nogsteeds tevreden

Na bijna een jaar ben ik nogsteeds erg tevreden met de clio. Voor deze prijs heb ik nog geen betere auto's gezien.

Het verbruik ligt momenteel op 1/18.6 gemiddeld, wanneer ik veel 130 rijd op een tank zakt het naar de 1/17, wanneer ik meer lange stukken 100 rijd stijgt het naar de 1/20.5.

Qua rijervaring is het een erg fijne auto. alleen door het rijden van luxere auto's van collega's (leaseauto's) begin ik op steeds meer puntjes commentaar te hebben. Deze auto's hebben vaak een catalogusprijs van 1.5-2x zoveel dus het is ook niet gek dat deze auto niet zo goed is als dit vergelijkingsmateriaal. Zoals het gezegde ook luid, comparison is the thief of joy.

Maar los daarvan, het is een enorm fijne semi-luxe hatchback die naar mijn ogen nogsteeds de beste optie in zijn prijsklasse is!

PRIVATE LEASE Renault Clio