Renault Clio Estate dCi 90 Energy Zen (2017)

Uitvoering | Clio Estate dCi 90 Energy Zen |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Clio estate upgrade gemaakt
Op 7 november onze nieuwe Clio Estate 1.5 dci zen uit 2017 op mogen halen bij de garage. Auto is afkomstig uit de lease en heeft gemiddeld 30.000km/jaar gereden. Nu zou dit bij ons veel minder zijn, maar desondanks gekozen voor deze auto. Allereerste apk werd geleverd vanuit de garage dus daar geen zorgen om, en ook afspraken kunnen maken voor een eventuele trekhaak in de toekomst onder de auto
Rijbeleving:
Wij reden hiervoor een clio 3-deurs op benzine uit 2000. Dit is dus voor ons een behoorlijke upgrade qua ruimte voor ons. De auto heeft nog geen 95.000km gereden en ruikt en rijd als nieuw. Wel is het even wennen aan de grotere overbrengen tussen de versnellingen. Bij onze vorige auto was een rotonde pakken in de 3 geen probleem, in deze auto gaat dat behoorlijk hard haha. De auto is door de grotere overbrengen stil en zuinig, zitten nu gemiddeld qua verbruik op 5,5l/100km. Ook op de snelweg is het lekker toeren met 2000 toeren in de 5e versnelling, je hoort de motor wel werken maar geen overlast van geluid. We zijn van plan nog een reis te maken wanneer dat mogelijk is vanwege de pandemie naar Zuid-Frankrijk met de auto. Ben benieuwd hoe hij zich houd op lange afstanden.
Multimedia:
Ik ben zeer te spreken over het multimedia systeem (media nav v1) De bluetooth connectie met de telefoon is snel gemaakt en het bedienen is gemakkelijk en overzichtelijk. Wel mis is de optie voor car-play wat mogelijk is bij media nav v2, maar zonder werkt het systeem ook geweldig. Dan maar een telefoon houder in de auto voor mijn navigatie apps. ;)
Toekomst:
Ik ga proberen af en toe een recensie te schrijven over de auto hoe hij bevalt en ben van plan zuinig te rijden op de huidige winterbanden. Ben benieuwd hoe zuinig de auto op winterbanden is.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties5
- Comfort5
- Kosten4
PRIVATE LEASE Renault Clio
Uitgelicht aanbod

Renault Clio Estate

Test: Hongqi E-HS9 – Premium of wannabee?

Citroën C5 Aircross ook als mild-hybride

Wat kost het verzekeren van een elektrische auto?

Toyota Yaris krijgt nieuwe sterkere hybride aandrijflijn