Porsche Boxster (2005)

UitvoeringBoxster
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2011

Eerste verslag

Eindelijk weer eens tijd voor een review. Sinds augustus vorig jaar 2011 in het bezit van een type 987 Boxster uit 2005 (tweede serie) Kleur GT zilvermetallic, een schitterende kleur, die ook op de Carrera GT leverbaar was, met een zwart volleder interieur. Gekocht op circa 46500 km bij een Porsche Centrum.

Ik rijd momenteel niet zoveel, maar mijn ervaringen tot nu toe zijn ronduit positief. Ik heb altijd luchtgekoelde oudere 911's gereden en ben echt een fervent 911 fan. Ik heb nu in anderhalf jaar zo' n kleine 20000 km gereden. Totaal geen storingen. De auto doet het subliem. Wel even warmrijden, maar dat is bij elke Porsche belangrijk.

Ik moet zeggen, dat deze Boxster echt ongelooflijk goed rijdt. Hij is zo direct en mooi te zetten qua besturing, echt heel precies en scherp. Of hij beter rijdt dan om maar eens wat te noemen een 997 Carrera S, weet ik niet, maar dat ga ik een keer uitzoeken. De versie die ik heb is de 2.7 flat six. Met 240 pk. Doordat de auto relatief licht is, voelt hij ongelooflijk snel aan en hij is het ook nog. De motor is erg mooi op het gas en boven de vierduizend toeren hoor je de prachtige Porsche sound ook. Echt een Porsche.

Ik heb de auto in het voorjaar laten uitrusten met een originele tequipment Sportmodus en een originele sportuitlaat. Mijn ervaringen daarmee zijn heel positief. De volgende review schrijf ik daar meer over.

Op de foto is de Boxster te zien met zijn oudere broertje, een toevallige ontmoeting.