Porsche 911 Carrera S Cabriolet (2012) #2

Porsche 911 Carrera S Cabriolet (2012)

Uitvoering911 Carrera S Cabriolet
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Eerste ervaringen

Na iets meer dan 2 maanden en 7000 km even laten weten dat iedere kilometer (nog steeds) een grote grijns op mijn gezicht tovert.
Het is mijn eerste Porsche dus ik kan niet vergelijken, maar heb inmiddels toch wel in andere fijne auto's gereden.
Echter niets is vergelijkbaar met deze ervaring. Gewoon geweldig. De beleving van snelheid (terwijl de BMW 535i ook zeker niet langzaam is) ben je je steeds bewust, mede door de sportuitlaat.
Een beetje doortrekken (net in 4) en je zit boven de 200. Heel slecht voor je rijbewijs, maar zó verslavend.
In Duitsland (A3 heen en weer naar Wesel) even 270 gereden, zonder enige moeite. Oh ja, remmen gaat ook goed. Niet onbelangrijk.

De geïntegreerde windvanger is top. Geen gehannes met 'vergeten mee te nemen' of wel in de koffer, maar niet erop gezet.

Het zicht schuin naar rechtsachter is waardeloos. Dus rechtsaf slaan waar het fietspad iets verder van de weg afligt moet je (zonder bijrijder) goed voorbereiden of de gok nemen.
Op het moment dat je (ietwat schuin) stilstaat zie je niets meer.

Ondanks dat ik behoorlijk sportief rij toch een gemiddeld verbruik van 11,5 l/100 km. Had ik niet gedacht.

Iedere morgen weer de afweging: ga ik met de auto van de zaak of met mijn eigen auto?
Afhankelijk van het weer en de rit heb ik inmiddels veel vaker voor de Porsche gekozen dan (financieel) verstandig is. Maar ja, hobby mag geld kosten, toch?

4 sterren voor comfort, omdat sportief nou eenmaal iets anders is dan comfort. De stoelen zijn hard en de vering is stevig. Het in en uitstappen vereist toch een beetje lenigheid. Maar voor een sportwagen is het prima. Zeker ook voor dagelijks gebruik.

5 sterren voor prestaties. Commentaar lijkt mij overbodig.

De andere waarderingen kan ik nog niets over zeggen (maar ik moest van het systeem toch iets invullen).