Peugeot 508 Blue Lease Executive 1.6 THP (2011)
Uitvoering | 508 Blue Lease Executive 1.6 THP |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
In m'n nopjes
Na drie jaar de leaseperiode van de Ford Mondeo verlopen. Tijd om een nieuwe te kiezen. Uiteindelijk was de short list verkort tot de Alfa Romeo Giulietta en de Peugeot 508. Waarbij de keuze gevallen is op de 508.
Specifiek de Peugeot 508 Sedan Blue Lease Executive 1.6 THP, kleur Gris Thorium, met als opties metaallak, Parkeerhulp voor en lmv 17" Style 04.
Afgelopen vrijdag mocht ik de 508 ophalen. En wat ben ik in m'n nopjes.
Na circa 300 km op de teller kan ik natuurlijk nog geen erg uitvoerige review geven. Maar ik ben erg positief. Ondanks de omvang van de auto heb ik niet het gevoel dat ik geen overzicht heb. Natuurlijk is de parkeerhulp handig. Maar ook op 't oog krijg ik een goed idee waar de carosserie eindigt.
De handgeschakelde 6-bak voelt erg prettig aan. Het is mij wel een paar keer overkomen dat ik de 6de versnelling wilde selecteren, maar per ongeluk in de 4de terichtkwam. Kwestie van wennen denk ik.
Maar wat geeft the 1.6 THP met z'n 156 pk een heerlijk roffeltje als je 'm lekker doortrekt in de 2de en 3de versnelling. Tegelijkertijd een heerlijk limousine gevoel als je rustig wegrijdt.
In diverse blogs had ik vooraf gelezen dat de kwalitiet van de audioinstallatie te min zou zijn. Mijn ervaring/mening: Bullshit! Ik vind het geluid erg goed, met een lekkere bass sound.
Niet alleen heeft de 508 een mooie lijn aan de buitenkant, ik ben ook erg gecharmeerd van het interieur en met name het dashboard. Overzichtelijk, met veel opties en een mooi en duidelijk af te lezen display voor de radio/navigatie.
Mijn Samsung Omnio 7 Windows 7 telefoon werd direct herkend. En ook de muziek op de telefoon wordt door het systeem herkend en afgespeeld. Inderdaad is het scrollen door het adresboek, zoals beschreven in andere reviews en op diverse blogs, irritant. Maar je kan het zelf oplossen door een top 10/20 van je contacten op je telefoon te hernoemen en een nummerieke prefix te geven. Zodat deze direct bovenaan in de lijst komen te staan. De dealer gaf trouwens aan dat er wellicht een update aankomt die het scrollen door het adresboek, maar ook een lange lijst aan audiofiles op MP3-spelen of USB-stick, makkelijk en sneller maakt.
Nu eerst maar eens wat meer kilometers maken, en dan zal ik deze review zeker verder updaten.
PRIVATE LEASE Peugeot 508

Peugeot 508 SW 1.6 Blue Lease Executive Clima Cruise Pano-Dak Navi LMV Trekhaak NL-Auto
- 2014

Peugeot 508 SW 1.6 THP Blue Lease Executive
- 2011

Peugeot 508 SW 1.6 THP Blue Lease Executive head-up display, panorama, cruise, elec pakket navi, climatronic, 119.000 km *rijklaar
- 2011