Peugeot 404 berline 1.6 (1965)

Peugeot 404 berline 1.6 (1965)

Uitvoering404 berline 1.6
Bouwjaar1965
Jaar van aanschaf2015
Lezerswaardering: 76%Keuze van de redactie

Eerste ervaringen

Tsja, en dan krijg je het in je bol en verkoop je je prachtige Dyane uit 1972. Was een heerlijke Citroen! Maar 1 van mijn zoontjes vond het vreselijk om met het dak open te rijden...en dan ga je overstag. Dus een advertentie op Marktplaats gezet om even te kijken of er interesse is en wat men ervoor wenst te geven. Direct al veel interesse en bieders. Waarvan 1 zeer serieuze. De bieder is komen kijken en kocht 'm direct...dat gaat wel erg snel.

Genoeg over de Citroen. Op zoek naar iets anders leuks. Na enig speurwerk naar allerlei klassiekers wilde ik toch wel weer een Fiat 500 (ja, met open dak maar dat dakje is veel kleiner). Heb ik er divers van gereden. Maar toen hadden we nog geen kinderen en na een testritje kwam ik al snel tot de conclusie dat het echt te klein is. De Peugeot 404 stonde jaren geleden al op mijn verlanglijstje. En hoe langer ik ermee bezig was hoe duidelijker het werd. Het moest een 404 worden. Eind januari een aantal 404's bekeken en eigenlijk vrij snel bij deze gaan kijken. Ik had een klik met deze 404. En dat moet je hebben met auto's. Dus aangeschaft.

Het heeft bijna 3 maanden geduurd voordat de 404 afgeleverd werd (de verkoper had aangegeven dat ik geen haast moest hebben, hij had niet direct tijd en wilde 'm goed nalopen want hij stond al even stil). Ik verwachtte een paar weken maar dat werd wat langer. Maar het was toch nog geen weer voor een oldtimer! De 404 heeft compleet nieuwe remgerij gekregen: alle cilinders, blokken, cupjes of hoe het heet en ook de Hydrocac is vervangen. Brandstofpomp, verdeler en nog veel meer. Verder een erg grote beurt met alle vloeistoffen (ook van de cardan), bougies, kabels en filters.

Wat rijdt dat heerlijk! Comfortabele fauteuils en zachte vering. En hij komt behoorlijk goed mee met het verkeer. Het is uiteraard geen sportwagen. Schakelen aan het stuur gaat soepel, remmen doet ie geweldig goed en het stuur is een grote hoepel en gaat daardoor niet zo zwaar.

De 404 is verder erg mooi, geen roest en strak in de lak. Je ziet dat ie 50 jaar oud is met hier en daar wat steenslagplekjes maar geen krassen of deuken. Hij glimt als een spiegel, het is een plaatje. Interieur is erg netjes. De zetels zijn vervangen door een andere set (skai). Dat is helemaal netjes. De originele set (stof) heb ik erbij maar de voorstoelen zijn erg versleten. Ben er nog niet uit wat ik daarmee ga doen.

Het is best een grote (lange) auto. Dat merk ik vooral in m'n garage. Waar de Dyane heel ruim stond daar neemt de 404 wat meer meters in beslag.

Problemen? Het gas bleef hangen maar een beetje vet op het scharnier van het gaspedaal was voldoende. Verder klopt de snelheidsmeter niet. Tot 70 op de teller moet je er 15 bij optellen en daarboven neemt het verschil toe. 80 = 100. Maar ja, dat soort dingetjes heb je bij een 50 jarig oude auto.

Ik ben helemaal in mijn nopjes!

Oh ja, er staat al een review over deze 404 op Autoweek. Ik heb zelfs al contact gehad met de vorige eigenaar. Erg leuk!

Voor Autoweek op de Rollenbank :-)

De 404 heb ik nu zo'n 2 maanden in bezit. Toen ik 'm net had heb ik gereageerd op een oproep van Autoweek voor auto's voor de rubriek "Op de Rollenbank". Nou, dat durf ik wel aan. En dus een mail gestuurd. Al binnen een paar dagen kreeg ik een mail terug van Nic de Boer. Hij wilde de 404 graag in de rubriek! Afgelopen dinsdag 23 juni was het zover. Bij Beek Autoracing in Den Haag ging het gebeuren. Er werden foto's gemaakt van mij en de auto. Ik moest ook een paar keer heen en weer rijden met de 404 t.b.v. een actiefoto. En uiteraard werd er gefilmd voor de website. Ik verklap het resultaat nog niet maar ik werd er wel blij van.

Dus binnenkort in Autoweek: Peugeot 404 op de rollenbank! Wanneer weet ik nog niet precies want er zijn in 2 dagen iets van 16 auto's op de rollenbank geweest dus het kan ook over een half jaar pas zijn. Ik ben erg benieuwd hoe de reportage eruit ziet!

En de 404? Die doet het prima. Er zit een rammel rechtsvoor, hoor je alleen als je over bijv. een putdeksels rijdt. Ik verdenk een rubber van de veerpoot tegen de carrosserie. Wordt nog vervangen. Voor de rest geen bijzonderheden te melden. Lekker tuffen op mooie dagen :-)

PRIVATE LEASE Peugeot 404

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens