Peugeot 207 XS 1.4-16V (2007)

Peugeot 207
Peugeot 207Peugeot 207Peugeot 207Peugeot 207Peugeot 207Peugeot 207Peugeot 207Peugeot 207Peugeot 207 - interieurPeugeot 207 - interieurPeugeot 207 - interieurPeugeot 207 - interieurPeugeot 207 - interieurPeugeot 207 - interieurPeugeot 207 - interieur

Uitvoering207 XS 1.4-16V
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2008

Prima tijdelijke auto

Als voorloper heb ik deze auto gekregen. Hij kwam uit het mandje van mijn werkgever. Zelf mocht ik een nieuwe auto uitkiezen (mijn eerste).

Ik kreeg de auto bij een km-stand van ca. 26000 half oktober 2008 en heb in de tussentijd zo'n 4000 km gereden. Over die 4000 km is het verbruik ergens bij de 1 liter op 13,8 km geweest. Dit is echter niet geheel precies omdat de boordcomputer dit niet aangeeft (misschien dat dit wel kan overigens).

Ik vind het een vlot autootje, om te zien en om te rijden. Het is geen racebak, maar hij kan behoorlijk meekomen met het verkeer en daar ging het mij om.
Het is wel een hoogtoerige motor, voor een snelheid van 120 km/h zit hij ergens rond de 3500-3800 tpm. Bij 140 km/h is dat 4200 tpm. Ik ben met deze auto nooit harder gegaan dan 160, vooral omdat ik er niet mee in het buitenland ben geweest. Bij deze snelheid is echter het motorgeluid storend hard, daarom de radio maar wat harder gedraaid.

De auto is sinds april 2007 op de weg en ik liet hem eind november voor het eerst servicen. Dit was bij een km-stand van bijna 29000 km.
Er bleek een olielekkage te zijn op een lastige plek, hierdoor moest ik mijn auto enkele dagen missen.

Nu enkele ervaringen over de auto zelf. Over het algemeen vind ik hem gemakkelijk schakelen, echter de achteruitrij-versnelling weigerde regelmatig. Hij was eenvoudig weg niet in versnelling te krijgen.

Verder maakt mijn auto verder vaak een rammelend geluid (niet vanuit het interieur) wanneer er zacht werd gereden. Er hangt waarschijnlijk ergens iets niet goed vast.

De stoelen gaven mijzelf voldoende mogelijkheid om te verstellen. Ik vond ze ook genoeg steun geven, andere familieleden hadden echter meer problemen. Zo was het gebrek aan hoogteverstelling van de passagiersstoel een gemis en leverde de stoelen ook rugklachten op.

Mijn auto beschikt ook over cruise control. Dit kostte mij echter een maand om er achter te komen hoe het werkte. Toen ik dit eenmaal wist, werkte het perfect en was het erg comfortabel rijden.

De ruimte in de auto is voor mij voldoende omdat ik zelden passagiers heb. Indien dit wel het geval is valt de ruimte ook nog mee, indien de passagiers niet te groot zijn.

Overall gezien ben ik behoorlijk tevreden met de auto. Er waren wel wat mankementen, maar mijn inziens viel dit voor een Franse auto wel mee.

Mijn volgende auto is een Opel Corsa (niet vanwege het merk overigens). Ik heb deze auto voornamelijk gekozen vanwege het gunstige leasetarief. Ik heb gekozen voor de executive-versie, die helemaal afgeladen is met leuke opties.

7,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee