Peugeot 206 XS Quicksilver 1.6-16V (2005)

Peugeot 206 XS Quicksilver 1.6-16V (2005)

Uitvoering206 XS Quicksilver 1.6-16V
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2007

In eerste instantie zou ik weer voor een Golf gaan, een Golf 4 of 5, maar gezien die een stuk zwaarder zijn dan de golf 3 ben ik in de compacte klasse gaan kijken.
Daar kwam al gauw de 206 in beeld, de auto ziet er erg goed uit, ik vind auto’s als de Renault Clio en de Peugeot 206 er een stuk leuker uitzien als sommige duitse auto’s in die klasse.
Het ging uiteindelijk tussen de Seat Ibiza en de 206, het is de 206 geworden, gezien ik die persoonlijk mooier vindt.
Mijn 206 is een 1.6 16v in quiksilver uitvoering, deze uitvoering ziet er lekker sportief uit, met de 16 inch ouragan velgen en het sportinterieur met sportstoelen, aluminium pedalen en pook, en witte tellerplaten.
Ik heb ook aan een 206 GTI gedacht, maar het is uiteindelijk de 1.6 16v geworden.
Deze motor is ook erg vlot, de GTI heeft een top van 210 km per uur, maar de 1.6 16v doet daar met 196 km per uur niet veel voor onder.
Ik heb de auto nu bijna een maand, en de auto bevalt mij uitstekend, motor is erg vlot, de auto is vrij luxe uitgerust en ziet er ook nog eens goed uit.
De 206 staat bekend om zijn goede weggedrag en comfort, en ik kan dat zeker bevestigen, van deze auto hoop ik nog heel wat jaren te kunnen genieten.

Update 18-12-07:
Ik heb de auto nu iets meer dan 7 maanden, en er bijna 10.000 km mee gereden.
De auto bevalt nog steeds erg goed.

-Sportstoelen die heerlijk zitten.
- De auto is vrij luxe uitgerust.
- De 1.6 16v is lekker vlot.
-Nog steeds een mooi model om te zien.
- Erg goede wegligging.

-Soms een rammeltje, maar tot nu toe niet echt hinderlijk.

Geen