Peugeot 206 XS Quicksilver 1.6-16V (2004)

Peugeot 206
Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206 - interieurPeugeot 206 - interieur

Uitvoering206 XS Quicksilver 1.6-16V
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

Tja, ook wij zijn voor de 206 gegaan, net als zo velen inmiddels. Vooral in de Quicksilver uitvoering met wat bredere banden staat de auto er prima bij. De 1.6 moter past het model goed en vlot rijden kost geen moeite.
Deze uitvoering is redelijk compleet en zowel binnen als buiten ziet het er sportief uit.
In tegenstelling tot vele anderen hebben wij tot heden geen enkele storing ondervonden in de 13 maanden dat we met deze auto tuffen. Mijn vrouw zit er prima in, maar ik moet nog steeds erg wennen aan de zitpositie. Ruimte is er zat, het is dat de stoelpositie me geen optimale zit geeft.
Ook het schakelen gaat wat gevoelloos en zoals al eerder gehoord, de moter bokt eventjes bij een koude start.
De wegligging is wel aangenaam en de auto stuurt erg strak, tesamen met het sportieve uiterlijk en de ruimte voorin zijn dat de sterkste troeven van dit succesnummer.
Minder vind ik de bijgeluiden en het tegenvallende verbruik. Want 1:12 met veel rustige snelwegkilometers valt toch wat tegen. Ook het interieur ziet er wel erg leuk en sportief uit maar loopt niet over van kwaliteit. Zeker vergeleken met b.v. een Polo die in mijn ogen erg saai is maar wel goede kwaliteit uitstraalt (men neme als voorbeeld en vergelijk het dashbordkastje).
Verder is het een auto die wel zijn waarde behoudt, want tweedehands geeft men ze nu niet bepaald weg. Omdat bijna 10% procent korting op een nieuw model en zonder inruil mogelijk was, dehalve gekozen voor een nieuwe en geen tweedehands. Tot nu toe weinig ervaring met de dealer, waren uiterst correct met een kadootje bij aflevering en after sales controle na een paar maandjes rijden.
Vorige maand de voorruit moeten vervangen ivm een put in de ruit afkomstig van een steen toen er onder een viaduct werd gereden.
Al met al tevreden over onze grijze 206 en in mijn ogen nog steeds een goede aanbieding in die klasse. Overigens erg exclusief is de Quicksilver uitvoering bepaald niet, want wat zie je veel rijden in deze uitvoering. Alleen in de straat al 4 stuks. Veel mensen schijnen ineens ook te zwaaien...
Aanrader deze auto? Zal best, maar sowieso raad ik auto´s liever niet aan, het is toch veelal meer een gevoelskwestie...
Succes met een eventuele koop.

geen, slechts af en toe valt de radio ontvangst even weg.