Peugeot 206 SW XS Quicksilver 1.6-16V (2005)

Peugeot 206 SW
Peugeot 206 SWPeugeot 206 SWPeugeot 206 SWPeugeot 206 SWPeugeot 206 SWPeugeot 206 SWPeugeot 206 SWPeugeot 206 SWPeugeot 206 - interieurPeugeot 206 - interieur

Uitvoering206 SW XS Quicksilver 1.6-16V
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Allereerst wil ik even aangeven dat we de Peugeot hebben aangeschaft vanwege zijn looks. Zeker in de Quicksilver-uitvoering staat hij er knap bij: Alles in kleur meegespoten, dakrails, 16 inch lichtmetaal, verlaagd sportonderstel, mistlampen.
Kortom: een flitsend karretje. Ook wat betreft de uitrusting valt er weinig te klagen. Zo is er in een heel arsenaal airbags voorzien( 2 voor, 2 opzij, 2 windowbags en ABS. Geeft een veilig gevoel. Verder vallen de elektrische ramen en spiegels, airco, zilveren middenconsole en puike geluidsinstallatie op.
Tot slot zijn een lekker lederen stuurtje en aluminium pookknop gemonteerd om het geheel te completeren.
Rijden maar: de 1.6 is vlot zat, maar wel wat rumoerig. Schakelen gaat wat hakerig, maar wel duidelijk. De besturing is lekker direct en samen met het sportonderstel weet je de auto lekker precies te plaatsen. Hij kleeft aan de weg.
Dit laatste is tegelijkertijd een manco: het straffe onderstel gaat op den duur vermoeien; zeker wanneer je een gezinnetje hebt zoals ik. De auto is tevens gevoelig voor spoorvorming en op gas lossen in de bocht moet je ook wel alert zijn.
Wat betreft de bruikbaarheid:
Top! Wat je allemaal niet kunt vervoeren in 4 meter auto... Als je de bank plat gooit en de passagiersstoel naar voren schuift heb je een hele ruimte!
Ik heb het afgelopen jaar heel wat snelwegritjes gemaakt en dan valt op dat de auto voor langere ritten te stug geveerd is. Ook de stoelenzittingen zijn veel te kort.
De ruimte op de achterbank is minimaal. Peugeot had hier een verschuifbare bank in moeten maken; kun je kiezen tussen bank of bagage.
Ook cruise control is een optie die eigenlijk standaard zou moeten zijn.

In de ruim 20.000 kilometer die ik gereden heb zijn er diverse mankementen geweest:

Bij aflevering een niet goed afgehangen portier. Na stellen een deur die niet in lijn zat met de andere deur.
Vanaf het begin een rammel in het rechterportier (4 keer naar gekeken en nooit goed opgelost) Spontaan afgebroken achterruitewisser, falende achterruitverwarming, bagagerolhoes die losscheurde,
Tot twee keer lekkage in bagageruimte en onder achterbank (montage dakrail was niet goed). Fuseekogel vervangen, schurende remmen.

Al met al flink wat problemen die het gevoel van degelijke kwaliteit ernstig aantastten. De dealer (DAVO Rotterdam) heeft altijd aandacht aan mijn problemen geschonken en getracht deze op te lossen. Ook was er altijd voorzien in vervangend vervoer. Alleen zou Peugeot wat meer mogen investeren in een kwalitatief beter product.

Voor mij naar net een jaar reden om afscheid te nemen van de Peugeot en in een nieuwe Grande Punto te stappen.
Of dit een verstandige keuze is? Weet ik nog niet, maar de Punto is een prachtwagen!

6,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee