Peugeot 206 Gentry 1.6-16V (2003)

Uitvoering | 206 Gentry 1.6-16V |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Peugeot 1,6 16v 110 pk
Na ongeveer een jaar een Ford Ka gereden te hebben als eerste auto, was het toch tijd voor iets meer auto.
Eigenlijk had ik gelijk al een 206 op het oog als volgende auto, na een mislukte bezichtiging (Auto zat vol met krassen etc) een andere gevonden.
Ik kwam uit bij een 206 1.6 16v met 110 pk.
Zo gezegd zo gedaan, naar de garage toe en een proefrit gemaakt.
Na een Ford Ka met 60 pk gewend te zijn was dit toch iets heel anders! De 206 was snel wendbaar en met zijn lederen kuipstoelen ook comfortabel.
Na een maand ging mijn accu kapot, deze werd kosteloos vervangen door de garage waar ik hem gekocht had.
Helaas merkte ik gelijk hierna schokken als ik optrok rond de 2500 toeren, dit werd steeds erger.
Van alleen schokken bij koude motor naar schokken ook al was de motor warm, tot ik uiteindelijk een motorstoring kreeg en nog maar op 3 pitten reed.
Na een garage in de buurt gebracht, de bougies waren versleten en hierdoor was de bobine uiteindelijk kapot gegaan, uiteindelijke kosten 260 euro.
Door de schijfremmen voor en achter remt de auto zeer goed.
Het verbruik:
Ik kan er makkelijk 1:15 mee rijden, en als ik een lange snelweg route rij en niet harder ga dan 120 is zelfs 1:17 goed te halen.
De prestaties:
Met 110 pk en om en nabij 900 kg vind ik dit een snelle auto, 0-100 in 10 sec is goed te halen(Specifieke metingen nog niet gedaan).
Nu meer dan een jaar en 30000 km verder:
Ik heb niks meer aan onkosten gehad aan de auto afgezien van een grote beurt(Je moet je auto wel goed onderhouden natuurlijk) en airco bijvullen(Kosten in totaal 350 euro).
Ik ben nog steeds zeer tevreden en heb sinds een paar maanden een Remus einddemper voor een iets lager/donkerder geluid, de auto is nog altijd snel, gemeten met een gps 0-100 app kwam hij uit op 9,6 seconde.
De topsnelheid op de teller ligt op 190-200 (200 1 keer aangetikt in Duitsland met een beetje bergafwaarts)
GPS Topsnelheid moet ik nog meten maar boven de 180 op de teller is niet echt aan te raden bij deze auto, leuk voor even maar dan heb je het ook wel gehad.