Peugeot 206 Air-line 1.4 HDI (2006)

Peugeot 206
Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206Peugeot 206 - interieurPeugeot 206 - interieur

Uitvoering206 Air-line 1.4 HDI
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Auto werd nieuw gekocht.
Afwerking: betreft de z.g. packline uivoering. Eea houdt in dat auto in elk geval voorzien is van een manuele airco.

Algemene indruk auto: auto werd aangeschaft voor het dagelijks woon-werkverkeer. Betreft een afstand van 88 km v.v. Uit de testgegevens bleek dat de auto erg zuinig zou zijn, verder gaf de dealer bij aanschaf een erg gunstig bod zodat de keuze snel gemaakt was. Ik had als alternatieve de ford fiesta en seat ibiza nog in gedachte doch de keuze viel uiteindelijk op de peugeot.

Het peugeotje is voorzien van de 1.4 HDI motor met 50 kw/ 68 pk. Dit is voor het normaal dagelijks gebruik binnen Nederland en Belgie voldoende. Je komt goed mee maar dat is het dan ook. De trekkracht vanuit de hoogste versnellingen ( 4 en 5 )vind ik voor het 1.4. dieseltje best aardig, sprintjes trekken is echter niet zijn ding. Op de snelweg kom je goed mee en een kruissnelheid van 140 km/h is geen probleem, mits de snelweg vlak blijft. Na lang aanhouden is een topsnelheid van 170 km/u mogelijk.

Zijn sterkste punt vind ik zijn verbruik. Gemiddeld genomen heb ik de afgelopen periode (bijna 60000 km) een verbruik genoteerd van 1 op 23 km. Het geen inhoud dat ik gemiddeld 1050 - 1100 km met een tank vooruit kan.

De peugeot is in deze uitvoering best comfortabel. Met name de voorstoelen zitten goed en geven voldoende steun. Ook bij langere ritten is het best aardig toeven in deze 206. Bij constante snelheden op de autosnelweg 130-140 km/u blijft het geluidsniveau aangenaam stil. Bij vakantieritten met twee personen is er voldoende ruimte om je bagage mee te nemen. Bij vier personen wordt het improviseren. In het dagelijks leven heb je er geen slechte kamaraad aan, het peugeotje doet zijn werk waarvoor ik hem heb aangeschaft en dat is me zo gunstig mogelijk van A naar B brengen. De bagageruimte is voldoende groot voor de wekelijkse boodschappen en de auto vergt weinig onderhoud. Het ventilatiesysteem icm de airco doet zijn werk aardig doch de verwarming geeft lang nodig om het voertuig op te warmen.

Resume: Ik ben best tevreden met deze auto hij voldoet aan de eisen warvoor hij werd aangeschaft.

Bij 55000 km constateerde ik een kleine lekkage in het koelsysteem. Motor wordt niet warm en het verlies is minimaal. Heb getracht het deze zelf te localiseren doch ik kan de lekkage niet vinden. Ik heb een afspraak gemaakt met de dealer en ben benieuwd hoe hij de zaak zal oplossen (voertuig is nu een maand uit de garantie). Dit euvel is tot nu toe het enige probleem dat zich geeft voorgedaan.

aanvulling : 25 oktober 2008
Door Peugeot en de dealer werd met mij een regeling getroffen. Ik betaal zelf enkel een arbeidsuur en de koelvloestof totaal euro94,--. De garage en peugeot nemen de rest voor hun rekening onderdelen en overige arbeidsuren.

Olieverbruik : 1 liter op 15000 km
Dieselverbruik: 1 liter op 23 km

Aanvulling: 27 november 2008
Ben in afwachting van mijn nieuwe auto, zijnde een peugeot 207 SW, sporty voorzien van de 1.6 90 pk HDI motor. Als ik de nieuwe auto heb zal ik de balans inzake de 206 gaan opmaken en vermelden in deze review.

Aanvulling: 10 december 2008
Auto ingeruild voor de 207 SW. De 206 geeft het goed gedaan en verkeert in een prima staat. Van e 207 SW zal ik binnenkort ee review schrijven.

Positief : bedrijfskosten
Negatief : accelaratievermogen (maar wat wil je met 68 pk), verwarmingssysteem.