Opel Vectra Stationwagon 3.0-V6 CDTi Cosmo (2004)
Uitvoering | Vectra Stationwagon 3.0-V6 CDTi Cosmo |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Het is een grote auto met erg veel bagageruimte. De stoelen voorin zijn heerlijk en voor iedereen goed in te stellen, positiegeheugen voor stoel en alle spiegels is ook heel handig en erg slim gekoppeld aan de sleutel van de gebruiker. De beenruimte op de achterbank is zo mogelijk nog groter als in de Zafira. Mijn zoon van bijna 2 meter kan onderuit gezakt zitten zonder in mijn rug te prikken met zijn knieen.
Het rijden is alleen maar geweldig te noemen, de motor is vrijwel niet te horen. Bij een rustige rijstijl komt de toerenteller niet boven de 2500 tpm. De automaat schakelt soepel en past zich bliksemsnel aan wanneer er even vermogen gevraagd wordt. Met mijn rijstijl haal ik een gemiddeld verbruik van 6.8 l/100km. Lijkt mij erg netjes voor zo"n grote auto. Ik verwacht dat het verbruik nog wat gunstiger wordt naar mate de motor meer ingereden is.
Wegligging is ook heel stabiel en geeft een gevoel van degelijkheid en vertrouwen. Remmen zijn lekker bijterig en heel goed doseerbaar. Bedieningsorganen zijn goed binnen bereik en met name de nieuwe clignoteur en ruitenwisserbediening vind ik erg handig. Een heel persoonlijk minpuntje is het niet in hoogte verstel baar zijn van de middenarmsteun, bij een stoel op de hoogste stand heb je niet veel steun meer voor je rechter arm. Verder kan ik alleen maar zeggen dat ik van elke kilometer geniet!
Geen.