Opel Vectra Stationwagon 2.2 DTi-16V Sport (2004)
Uitvoering | Vectra Stationwagon 2.2 DTi-16V Sport |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Na een selectietraject waarbij onder andere ook naar een Laguna, Mondeo en Avensis is gekeken viel de keuze uiteindelijk op de Vectra. Naast de enorme ruimte vond ik de rijeigenschappen heel plezierig. De wegligging geeft een bijzonder zeker gevoel wat mede veroorzaakt wordt door het sportieve onderstel. Door sommigen zal dit onderstel als te stug en dus oncomfortabel worden ervaren, niet voor de sportiever ingestelde bestuurder. De motor is zeker niet bijzonder snel, mijn vorige auto had 15 PK en 45 Nm minder maar was dynamischer en sneller. Echter de wijze waarop de auto presteert is bijzonder plezierig. Al vanaf 1300 toeren pakt de motor soepel en mooi lineair op. Een 320d bijvoorbeeld kan hier niet aan tippen en heeft duidelijker een groter turbo-gat. Bij iedere snelheid blijft de motor netjes op de achtergrond.
Mede door de lange versnellingsbakverhoudingen. 120 km/u in 5! gaat met slechts 2200 rpm. Dat rijdt wel relaxed!
Zijn er naast deze prettige ervaringen ook nog punten van kritiek. Jazeker, de stoelen zijn van matige kwaliteit, kunnen niet laag genoeg ingesteld worden en het stuur zou voor het fraaie 5 cm. meer naar voren getrokken moeten kunnen worden. De audioinstallatie is wel heel minimaal, zowel in mogelijkheden als in geluidskwaliteit. De boordcomputer geeft af en toe valse melding van een te lage bandenspanning. Veel gehoorde kritieken op de bediening van ruitenwissers en richtingaanwijzers deel ik absoluut niet.
Kortom ik ben tevreden over de auto. Rijdt goed en ziet er ook strak uit op 17’. Jammer van alle uitvoeringen die geleverd worden met plastic wieldoppen, te smalle banden en geen chroomrand langs de ramen. Deze uitvoeringen zien er niet uit.
Slechte uitlijning van de auto bij de aflevering en een resonantie in de versnellingspook. Beide zaken zijn echter netjes opgelost.