Opel Vectra Stationwagon 2.2-16V DGi Temptation Exc. (2008)
Uitvoering | Vectra Stationwagon 2.2-16V DGi Temptation Exc. |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Eerste Ervaringen Opel Vectra Station 2.2 automaat
18 februari onze "nieuwe" auto opgehaald. Een vectra station uit 2008 met een 2.2 benzine motor en eentje met (bijna) alles erop en eraan.
Het is een executive uitvoering met xenon, dakraam, automatische achterklep en dat soort fratsen. De stoelverwarming en navigatie zijn welkome toevoegingen.
De eerste kilometers zijn best prima. Ten opzichte van de vorige auto (dodge Nitro) rijdt het een stuk prettiger. De automaat schakelt rustig en ook over drempels rijdt deze auto een stuk fijner. Een vergelijk is ook moeilijk te maken, want dit is echt appels met peren vergelijken.
De auto rijdt na 2 tankbeurten, net iets onder de 1 op 10. Mede door rijden met een aanhanger en veelal stadsverkeer. Op de snelweg rijdt ie met 120/130 een stuk zuiniger. De motor heeft voldoende kracht om een simpel een vrachtauto in te halen, ook met een behoorlijke aanhanger erachter. De automaat schakelt vanzelf terug, maar niet zo erg dat hij vol in de toeren loopt.
Qua geluiden van buiten ben ik erg tevreden, het valt mij op dat de auto goed geisoleerd is. Van het dakraam merk je helemaal niets.
De navigatie/radio is een beetje tegenvallend. Geluid is niet al te best en de navigatie leidt je soms over vreemde wegen. Wellicht is dat opgelost met de nieuwste kaarten.
Ook vreemd is dat je verplicht stil moet staan bij het invoeren van een adres.
De auto is gekocht bij een dealer en toch kwam ik nog wat kleine dingen tegen. Overigens worden die netjes verholpen door de dealer:
- Vocht in de koplampen
- rechter xenonlamp was verkleurd (roze) waardoor ook minder lichtopbrengst.
Kortom vooralsnog erg tevreden!

Opel Vectra Wagon 1.8-16V Executive Let op Automaat Schakel niet
- 2008

Opel Vectra 1.8-16V Business Trekhaak Cruise Control Elektrisch pakket All in Prijs Inruil Mogelijk!
- 2005

Opel Vectra GTS 2.8 V6 OPC *Leder Recaro* Handbak, 256PK, Stoelverw. + koeling, 19" LMV, Xenon, PDC V+A
- 2006