Opel Vectra Stationwagon 1.9 CDTi 150pk Elegance (2004)
Uitvoering | Vectra Stationwagon 1.9 CDTi 150pk Elegance |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Ik heb deze auto gekozen omdat het een ruime auto is met een krachtige motor en een prettig gedrag op de snelweg. Verder pakte hij relatief gunstig uit in de lease. Ik heb nog een 2004 model gekregen waar ik enorm van baalde omdat er geen MP3 speler in zat. De dealer heeft dit opgelost met een Pioneer MP3-speler, maar het dashboard is nu niet meer zo strak. Het dashboard is sowiezo niet het sterkste punt van de auto: het plastic is wat goedkopig en dun (dashboard kastje). Het exterieur spreekt wel aan, de auto is stijlvol in Saturn blue metallic en dwingt respect af.
Ik moest in het begin flink wennen aan de motor. Mijn peugeot was wat smeuiger. Daardoor hield ik te weinig toeren, gaf gas bij en als hij door de 2000 toeren ging ging de auto er als een bezetene vandoor. Na een paar weken ben ik gewend en gaat het soepel. De auto stuurt direct en het remmen gaat soeverein. Op de snelweg is de auto in zijn element. De motor trekt stevig bij alle snelheden. Ook in de 6 is het mogelijk om behoorlijk te versnellen vanaf 120. Maar als je echt wilt doortrekken gebruik je de 5 en schakel je bij 150 over naar de 6 (minder dan 3000 toeren!). Het geluidsnivo viel me bij aflevering wat tegen. De motor is bij versnellen nooit opdringerig, maar wel altijd aanwezig. Deels is dat subjectief, want als je dan weer in een andere auto stapt is de vectra toch weer heel stil.
Een minpuntje is het verbruik en de tankinhoud. De tank is 60 liter maar al bij 50 liter krijg ik alarmerende boodschappen die ik bovendien moet bevestigen. Bij een verbruik van 1: 12,5 (bij stevig rijden) rij je dan zo"n 600 km op een tank. In de Peugeot was ik het dubbele gewend!
Ik heb één keer gehad dat de cruise control het niet deed, maar na opnieuw starten deed hij het weer. Eén keer kreeg ik een spookmelding over de bandenspanning. Verder geen problemen gehad.
Geen echt probleem, maar de auto is behoorlijk windgevoelig. Bij harde wind, ook van achteren maakt dat de koets erg beweeglijk, wat minder comfortabel is.
Ik heb gekozen voor de beige stoffen bekleding. Dat is erg besmettelijk voor modder en zo.