Opel Vectra Stationwagon 1.9 CDTi 120pk V-Line (2005)

Opel Vectra Stationwagon 1.9 CDTi 120pk V-Line (2005)

UitvoeringVectra Stationwagon 1.9 CDTi 120pk V-Line
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2011

Eerste 20000km

Na 8 jaar een Opel asrta cdx te hebben gereden was het tijd voor meer ruimte en comfort. en die heb ik gekregen.

De auto net voor de zomervakantie aangeschaft met bijna 170000 km op de teller. de gehele voorgeschiedenis van de auto was aanwezig van aankoop bon tot laatste keuring, echt alles was aanwezig. Desondanks dit alles toch auto laten keuren bij de Opel dealer ( aankoopkeuring ) de auto was geslaagd met vlag en wimpel.

De auto drie weken voor de zomervakantie opgehaald. De eerste 10000 km geen problemen en veel heel veel rijplezier.

Bij de 15000 km ging erg toch een lampje branden, de EGR klep vervuild. Opel gaf aan direct vervangen maar mijn huisdealer heeft de EGR klep schoongemaakt en hiermee het probleem verholpen. Kosten 60 euro incl btw.
Na wat lezen hier en daar besloten de EGR klep af te dichten met een door fiat geleverde pakking.
De 1.9cdti is een fiat motor.
Nu nooit meer het probleem van een vervuilde EGR klep.

Zelf nog wat aanpassingen aan de auto gedaan. De lichtopbrengst van de halogeenlampen vind ik persoonlijk belabberd dus deze heb ik vervangen voor xenon verlichting 6000k stadslicht vervangen voor led verlichting met canbus functie en koplampsproeiers gemonteerd ivm eventueel stoeilicht bij een vieze lens.

Verder heb ik in het luchtfilter huis het kapje verwijderd waardoor je het gehele filter benut, een uitstapje gemaakt naar EDS in Duitsland waar de auto is gechipt naar 168 pk, zijn de hoofdsteunen vervangen voor hoofdsteunen met dvd schermen, is er een twin audio ingekomen en heb ik nog veel heel veel wensen.

De auto is echt super en met een gemiddeld verbruik van 1 op 19.7 bijna een prius
Op de snelweg gewoon 120/130.

Al met al ben ik echt super tevreden met mijn deze auto