Opel Vectra 2.5i-V6 CDX (1999)
Uitvoering | Vectra 2.5i-V6 CDX |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Een Nieuwe Woon-Werk auto :)
Het was Januari 2016, en plots zag ik daar een advertentie van een zwaar mishandelde Vectra 2.5 V6 staan, de vraagprijs was laag maar er moest ook nog wel wat aan gebeuren volgens de advertentie. Ik dacht laten we maar eens gaan kijken of het wat is en of er nog een 6e leven in kon ziten en tot mijn verbazing was de auto technisch in redelijke conditie maar optisch niet echt. Met de eerste keer starten van de auto kwam hij meteen brullend tot leven en ben een proefritje gaan rijden met de auto. Uiteraard ben ik een stuk verder uitgestapt en heb de motor eens goed bekeken op lekkages en op van alles en nog wat om goed te kunnen inschatten wat het zou gaan kosten om de vectra weer een goed 6e leven te geven. Aangezien ik veel zelf kan heb ik de gok genomen en de auto aangeschaft.
Dit zijn de punten die ik heb aangepakt of die ik uit voorzorg heb vervangen in een 4 maanden tijd aan deze auto :
- Koplampen Dof, Vervangen voor nieuwe exemplaren met DRL en Xenon. (zie je gewoon een stuk meer op de weg)
- Accu vervangen (voorzorg)
- Voorspatbord Links en Rechts vervangen voor 2 exemplaren zonder roest. De oude voorspatborden hadden bij het knipperlicht flinke roestvorming.
- Remblokken rondom uit voorzorg vervangen.
- Voorste 2 rem schijven uit voorzorg vervangen.
- 16 inch lelijke CDX velgen vervangen voor 17 inch velgen met nieuwe banden en met nieuwe wiel bouten vastgezet.
- Tijdens het vervangen van de velgen braken 4 bouten af in de wielnaaf aan de linker voorkant, balen natuurlijk als een stekker maar ik heb van de sloop een vervangende wielnaaf gehaald en gemonteerd.
- Airco werkte niet, heb deze laten testen en vullen werkt ook weer prima.
- Vooruit vervangen, zat een barst in.
- Hout kleurig plastic aan de binnenkant vervangen voor zilver kleur plastic inclusief de versnellingspook.
- Bobine of DIS module vervangen voor een nieuw exemplaar, auto vonkte wel eens mis.
- Bougies en Bougie kabels vervangen
- Nieuwe midden demper gemonteerd die iets beter het geluid kon dempen dan de midden demper die er eerst op zat. Achter demper is een Remus uitlaat, deze zat er al op.
- Originele Radio-cassette terug ingebouwd, Hoort gewoon bij deze auto en aangezien er een cd-wisselaar in zit is dit prima voor mij. (origineel 3-weg geluidssysteem was al aanwezig in de auto)
- DVD hoofdsteunen ingebouwd voor de kleine man die nog wel eens achterin zit.
- Kleppendeksel pakkingen vervangen (olie lekkage, hard geworden pakkingen)
- Luchtinlaat systeem volledig gereinigd incl. gasklephuis
- EGR afgedopt. (motor loopt een stuk beter en zuiniger)
- Grote beurt gegeven (olie/filters/koelvloeistof/enz.)
- En als laatste de auto gepolijst en goed gewassen, dat maakt echt het verschil.
Nog op het verlanglijstje :
- Licht lederen interieur (geeft de auto iets extra's vind ik)
Gebruiks Ervaring Vectra 2.5 V6
Toen ik de auto heb aangeschaft moest er best wat aan gebeuren (zie lijst boven). Dus ik heb de auto vanaf de autohandelaar naar huis gereden en ben toen eerst bezig geweest met het opknappen van de auto. Toen ik ben gaan rijden met de auto vielen mij de volgende punten op aan deze auto :
- V6 Motor is enorm soepel en best stil.
- Motor presteert goed in de hoge toeren en minder in de lage toeren. Dit hoort echter bij de auto en vind ik prima.
- Comfort is heel goed, de stoelen in de Vectra zijn verwarmd en dat is echt een aanrader, wel jammer is dat je de temperatuur niet kan instellen.
- Goede auto om veel kilometers mee te maken
- De auto is in verhouding met het aantal pk's erg licht.
- Stuurbekrachtiging past zich aan, aan de snelheid die je rijd.
- Alle ramen zijn elektrisch bediend, hierdoor heb je niet het idee dat je in een oude 17 jarige auto rijd.
- Boordcomputer is ook prettig, de verbruikte brandstof schat hij te hoog in met de werkelijkheid (maar dat is natuurlijk helemaal niet erg)
- Geluid in de auto is supergoed met de Originele fabriek radio die bedient word met de knoppen op het stuur.
- EGR kan je uitzetten (dus met piepende banden door de straat als je wilt )
- Airco word na het bijvullen hiervan steenkoud, erg lekker als het warme dag is.
Ik heb netjes bijgehouden wat de auto verbruikt en wat voor kilometers dat waren, de cijfers vallen me echt niet tegen om eerlijk te zijn in vergelijk wat ik in andere reviews lees.
Het verbruik van de auto gemeten over 5000km:
Het verbruik in Stadsverkeer :
1 Liter Brandstof per 10 kilometer
maximale snelheid 70 kilometer per uur.
Het verbruik op de Snelweg :
1 Liter Brandstof per 13,5 kilometer
maximale snelheid 130 kilometer per uur.
Het verbruik gecombineerd ligt bij mij op circa 1:12 met normaal rijgedrag.
Het verbruik stijgt aanzienlijk overigens als je 160 km of harder per uur rijd (Duitsland) het verbruik komt dan op 1:9,5
Optie/standaard lijst van deze Vectra 2.5 V6 :
- ABS
- Traction control
- Stuurbekrachtiging snelheids afhankelijk
- Cruise Control
- 17inch Licht metalen Velgen (inclusief reserve wiel)
- 4x elektrische ramen
- Elektrische verstelbare en verwarmde buitenspiegels
- Centrale vergrendeling met Afstandsbediening en Safelock
- Airconditioning
- Teller met toerenteller
- Dimbare teller en dashboard verlichting
- Uitgebreide Board Computer (Verbruik, gem snelheid etc. + Check Control + radio info op display)
- Leder bekleed stuurwiel, pookhoes, handremhoes
- CDX luxe zwarte stoffen bekleding
- Middenarmsteun Voor en Achter
- 5x rolgordel (4x in hoogte verstelbaar in de stijlen, 1x in de achterbank)
- 5 hoofdsteunen (waarvan 1x extra plat in de midden voor doorkijk naar achteren
- Skiluik
- Radio Casette Speler met CD-Wisselaar
- Stuurwielbediening van de radio
- Zilver afwerking middenconsole
- Leeslampen voor en achter
- Zonneklep verlichting links en rechts
- Msitlampen Voor
- Volledig beklede kofferruimte
- Deurgrepen in kleur
- Verlichting in deur (zichtbaarheid geopende deur)
- Carbonlook folie op A, B en C stijlen
- Ruiswerende strips achterdeuren
- Afdekkap radiateur motorruimte
- Antenne in achterruit
- Trekhaak
Als ik meer te melden heb laat ik het weten. tot nu toe ben ik erg tevreden over deze Vectra 2.5 V6 uit 1999.
Een nieuw Interieur
Mijn wens was om een licht lederen interieur op de kop te tikken en deze in te bouwen in de Vectra, zo gezegd zo gedaan. Voor een zacht prijsje een compleet licht lederen interieur gevonden, en heb ook meteen het dashboard en alle andere lichte kunststof delen mee kunnen nemen. Dus ik was helemaal blij, de Stoelen en achterbank waren al gedemonteerd maar het dashboard en overige kunststof delen moest ik zelf uit de donor auto halen.
Eenmaal thuis met de auto vol met onderdelen ben ik aan de slag gegaan om alles eerst uit mijn Vectra te halen om vervolgens het nieuwe interieur te kunnen plaatsen en los van het dashboard stelt dat niet heel erg veel voor.
Toen ik eenmaal klaar was met het terugbouwen van het interieur en het schoonmaken ervan, durf ik het bijna niet te zeggen. Maar ik vond het niet zo mooi geworden als dat ik dacht dat het zou worden, dus ja wat doe je dan ? precies je denkt dat gaat wel over, moet gewoon wennen eraan.
Na een weekje te hebben gereden met de nieuwe kleurstelling begon ik eraan te wennen, maar vond het toch nog steeds niet echt mooi en de leren stoel viel me tegen ten opzichte van mijn CDX stoffen stoel. Ik kreeg de leren stoel dan ook niet goed afgesteld.
Ik bedacht me dan ook afgelopen weekend, dat ik er klaar mee was en mijn eigen stoffen stoelen terug erin wou hebben. Maar ja zwarte stoelen in een beige interieur vind ik ook niet echt wat, na een beetje vogelen en een zaterdagje sleutelen weer mijn eigen vertrouwde stoffen stoelen weer terug en het interieur verder aangepast om het mooi en modern te maken.
Foto's van het interieur nu heb ik toegevoegd bij de rest van de foto's (foto 9 en 10)