Opel Vectra 2.5i-V6 CDX (1996)

Opel Vectra 2.5i-V6 CDX (1996)

UitvoeringVectra 2.5i-V6 CDX
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2004

Nadat een stel jongeren het niet nodig vond mij voorrang te verlenen en daardoor een aanrijding niet meer te voorkomen was, waarbij mijn vorige Vectra V6 total loss werd gereden, moest ik op zoek naar een andere auto. Mijn vorige Vectra V6 beviel zo goed, dat het voor mij als een paal boven water stond dat het weer een Vectra V6 moest worden. Na enig speurwerk op Autoweek en Marktplaats vond ik deze Vectra in Apeldoorn. Hij zag er voor zijn leeftijd goed uit, zowel van binnen als van buiten, dus de keuze was snel gemaakt. De verkoper deelde mij netjes mede, dat de auto wel enig achterstallig onderhoud had, maar daar was de prijs dan ook naar.

Ik heb de auto nu een paar weken en heb er inmiddels 1500 km mee gereden. En elke km is een genot. Aangezien het een CDX uitvoering is, zit er vrijwel elke denkbare luxe op en de prestaties van de V6 zijn geweldig. De motor is bij gewoon rijden lekker stil, maar als je hem flink doortrekt hoor je dat geweldige V6-geluid. Persoonlijk bevallen mij de stoelen van Opel over het algemeen zeer goed. In de Vectra CDX zijn deze meervoudig te verstellen, waarbij de bestuurdersstoel ook in hoogte te verstellen is. Enige nadeel vind ik, dat het geen automaat is. Mijn vorige Vectra had dat wel en als je dat één keer gewend bent, wil je liever niets anders.

Het was mij bekend, dat de auto enig achterstallig onderhoud had. Nadat een bevriende monteur de Vectra onder handen had genomen, bleek er o.a. hetvolgende aan te mankeren:

Rechtervoorveer was gebroken;
Handremkabel versleten;
Multiriem vervangen;
Distributieriem vervangen;
Remblokken voor vervangen;
Wiellagers rechterachterwiel kapot.

Totaal prijs incl. grote beurt en APK ca. EUR 1.000,00

Ik verwacht dan ook de komende tijd geen al te hoge onderhoudskosten meer. Mocht dat wel gebeuren, zal ik het hier zeker laten weten.

Update 2007
Vervanging lambdasonde sensor

Inmiddels heb ik mijn 3e Opel Vectra 2.5 V6 24V gekocht. Dit keer het type B2 uit ’99, waardoor ik de hier omschreven Vectra nu te koop heb staan.

9,5