Opel Vectra 1.6i-16V Pearl (2000)

Opel Vectra 1.6i-16V Pearl (2000)

UitvoeringVectra 1.6i-16V Pearl
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2006

4 jaar vectra en bijna 80.000 km later

Ik ben (ondertussen niet meer) een trotse bezitter van een opel vectra uit 2000, wat mij betreft nog steeds 1 van de mooiste vectra's ooit de kleur is blauw metallic wat een erg mooie kleur is voor deze auto. Ik heb de auto 4 jaar geleden (2006) gekocht destijds had ik een andere auto nodig wegens wisseling van baan. het idee toen was dat ik er zo'n 2 jaar mee zou rijden om dan weer een andere auto te kopen, maar dat plan is al 2 jaar overdatum, en dit is de reden waarom :

-Prettige auto om mee te rijden
-Stoelen en comfort is gewoon super
-Werkelijk alles past in de auto (oké geen koelkast)
-Zeer lage onderhoudskosten.
-inruil waarde is nu nihiel, dus afrijden maar.

Problemen die ik ben tegengekomen in de 4 jaar (naast grote beurt en kleine beurten):

auto bleek bij afhalen een bijna rotte uitlaat te hebben vanaf de
catalysator. deze heb ik meteen maar vervangen.

bij 150.000 km is de bobine kapot gegaan, mijn auto ging op 3 cilinders lopen. Kosten : 250 euro

Door een karretje achter mijn auto te hangen met slechte connectors mijn knipper licht relay (tenminste een onderdeel ervan) stuk gegaan, heel leuk rijden zonder knipperlichten.
reparatie : 250 euro

Bij 160.000 km rammel bij de motor als de auto net word aangezet,
bleek hitteschild te zijn wat los zat. kosten 15 euro

Bij 190.000 km 4 nieuwe goodyear banden. kosten 350 euro

al met al een prettige auto om te rijden, olie verbruik is ook netjes 1 liter op de 10.000 km, let er wel op dat deze auto het beste presteert met 5w40 en niet 10w40 (kleine tip van een opel monteur) auto komt goed mee met het verkeer mits je hem goed doortrekt in z'n toeren.

Al met al veel auto voor weinig geld... en betrouwbaar.

brandstof verbruik

Mischien interresant om te weten wat het verbuik is van mijn benzine auto.

Ik heb niet (zoals sommige) exact gemeten wat het verbruik is op bepaalde stukken wegdek. maar ik weet wel wat hij verbruikt rond de verschillende rijstijlen met pakweg een actieradius per rit van 200km.

Rustig rijden (het nieuwe rijden) : 1 op 14 gecombineerd
Rustig rijden (het nieuwe rijden) : 1 op 15,5 snelweg (max 120)

Normaal rijden (schakelen bij 3.500): 1 op 13 gecombineerd
Normaal rijden (schakelen bij 3.500): 1 op 14 Snelweg (max 140)

Sportief rijden : 1 op 12 gecombineerd
Sportief rijden : 1 op 13 Snelweg (max 160)

Al met al gunstige waarden voor zo'n auto lijkt mij.
Over het algemeen heb ik wel de indruk dat als je wisselt tussen normaal en sportief rijden dat het beste is voor het motortje, want na 198.000km is hij soepeler en sneller dan toen ik hem voor het eerst ophaalde en de toen nog (ahum) "het nieuwe rijden" stijl op toepaste.

Roest vorming

Mijn vectra (ik kan niet voor alle vectra's spreken) heeft géén last van roest. op 1 klein plekje (letterlijk 2 bij 2 cm groot) na aan de onderkant van achterpassagier's deur. Heb dat even vlak geschuurd, en een donker stuk ducktape over heen geplakt. zie je niets meer van.

De onderkant en de rest van de auto is helemaal roestvrij.

1,5 jaar Verder en nog steeds Vectra

al weer 1,5 jaar en duizenden kilometers verder en geen problemen te vermelden. Echter ik moet bijna al weer aan nieuwe banden gaan denken, Goodyears zijn prima aan te raden wegens het comfort.... Ze slijten echter wel snel ...

Ik las nog een vraag van een medekoper (ahum als hij hem na 1,5 jaar nog heeft) als de vectra veel benzine drinkt .. kan het geen kwaad om je bougies te gaan vervangen of het type olie te controleren . Wat ook helpt (zeker als je hem net hebt gekocht) is er een lange afstand mee te gaan rijden en flink warm te laten worden... Mijn vectra is nog steeds net zo zuinig als omschreven in mijn laatste review

Rammeltjes

De auto begint wat meer te kraken in zijn rubbers (achter) ... heb er naar laten kijken en het daar ook bij gehouden . Meegekregen Advies : lekker mee doorrijden, niets aan de hand.

Vergeten te vermelden dat met deze kilometer stand de distributieriem en waterpomp (preventief) zijn vervangen een homokoneet hoes was versleten de handrem moest opnieuw worden afgesteld en de remleiding naar het achterwiel moest vervangen worden wegens roest vorming. kosten : 700 euro totaal.

Hij word vervangen .... ;(

De knoop is doorgehakt... de vectra gaat ons verlaten ... een beetje dubbel gevoel maar wou toch weer eens iets anders ... dank je voor de reactie's hieronder over welke type auto een waardige opvolging zouden zijn (heb nog even gekeken bij die nieuwe type honda's )... maar heb besloten om eens iets heel anders te gaan halen ... wel een opel maarrrrr..... een Tigra Twintop . Ik weet het, das een heel andere auto, bij de dealer een proefritje gemaakt in een vectra maar toen zagen we de twintop staan en eigenlijk dachten we : waarom ook niet? ... dus dit zal de laatste review zijn van deze auto ... Niets dan lof perfecte auto geweest en weinig kosten aan gehad door de jaren.. :) ga je er zelf 1 kopen en twijfel je? niet doen gewoon doen (wel even de service historie checken he ;).. Op naar de tigra review (begin januari zet ik die erop)