Opel Vectra 1.6i-16V GL (1997)

Uitvoering | Vectra 1.6i-16V GL |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Nadat ik begin 2005 besloot om mijn Opel Vectra B diesel (1996) weg te doen voor wat kleiners viel mijn oog op een zwarte Opel Corsa uit datzelfde jaar. Geen succesvolle keuze.. Deze auto hield er binnen en maand mee op (had schade gehad... eigen schuld, had ik maar beter moeten kijken!). Gedwongen afscheid genomen van de Corsa en toch wat anders nodig! Voor een bedrag van 7000 Euro bij de Opel dealer een lichtblauwe Vectra 1.6 16V GL uitgezocht. 137000 KM op de teller en nwe APK bij aflevering. Leek leuk! Enfin na een jaar, bij de 1e APK in maart 2006 begon de ellende.
De exacte problemen kan ik niet meer in detail beschrijven, maar de 1e APK begin 2006 kostte mij ruim 1200 Euro bij de Opel dealer. Gaandeweg het jaar de reguliere kosten gehad van nieuwe banden, nieuwe accu e.d. dus dat is niet noemenswaardig. Bij de APK begin 2006 zijn overigens de remmen wel vervangen, echter rond augustus begon het hevig trillen in het stuur met afremmen en en trekken naar links weer. Reparatie hiervan bij de Opel dealer joeg de kostenteller omhoog met nog eens 300 Euro. In januari 2007, na 190000 KM hield de middendemper het voor gezien. Vervanging kwam op 190 Euro, 4 maanden later gevolgd door de achterdemper (170 Euro). Maar tussendoor kwam de APK incl. het vervangen van de distributieriem. Bleek dat er nog een oud onderdeel af fabriek bij de distributieriem in zat die ook vervangen diende te worden. Ook aan de remmerij makeerde weer het e.e.a. Kosten voor de APK in maart 2007: een kleine 1100 Euro. En in juni dit jaar begon het trillen en trekken naar links weer! Verder, gedurende de 2,5 jaar dat ik de auto reed ook ongeveer 10x de lampen moeten vervangen. Overigens bij de APK in maart wel de tip meegekregen dat de koppakking lekt en dit op korte termijn verholpen moet worden (800 Euro)....
Al met al dus ruim 2,5 jaar gereden in deze Vectra 1.6 16V GL. Een hele fijne auto om mee te mogen sturen, maar erg onderhoudsgevoelig. Gezien het feit dat ik door prive omstandigheden in inkomen omlaag gegaan ben heb ik vorige week besloten om de auto weg te doen. Inmiddels is deze voor 2000 Euro van eigenaar gewisseld en onderweg naar Polen. Persoonlijk vind ik het erg frappant dat mijn gehele familie in Japanners rijdt en nagenoeg geen onkosten heeft. Ik met deze auto in 2,5 jaar ruim 2500 Euro en met mijn vorige auto’s (Kadett, Vectra A, Vectra B diesel, Corsa B em Vectra B) wel erg veel kosten heb. Inmiddels heb ik i.v.m. het kostenplaatje een Suzuki Baleno uit 1997 met 108.000KM op de klok aangeschaft. OK, het comfort is minder als in de dikke Duitser, maar ik hoop dat deze auto de komende jaren wat vriendelijker voor mijn portomonnee zal zijn.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee