Opel Vectra 1.6i-16V GL (1996)
Uitvoering | Vectra 1.6i-16V GL |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Opels zijn degelijke auto’s en ik heb ook nooit problemen gehad met deze Vectra. Hij heeft altijd gedaan wat hij moest doen. Dit is de standaard versie zonder accessoires. Het enige wat er extra in zit, is een LPG-G3 installatie. Hierdoor rijdt hij erg goedkoop.
Deze gasinstallatie heeft ook nooit voor problemen gezorgd. En met een verbruik van 1:12 op gas kan je alleen maar tevreden zijn. Wat ik zelf erg prettig vind, is dat de gasinstallatie is aangesloten op de benzine meter, zo kan je goed in de gaten houden hoeveel gas je nog hebt en als de tank leeg is, schakelt hij automatisch over op benzine.
Na zoveel kilometers krijg je wel het nodige onderhoud, zoals uitlaatdempers en koppelingsplaten.
Waar Opel om bekend staat is het roesten en dat is bij mij ook het geval. Er ontstaan roestplekken op de spatborden en op de plek waar de gas aansluiting is gemaakt. De kleur van de auto zit ook niet mee, want dit was ooit rood, maar inmiddels is die over de hele auto verschillend verkleurd.
Buiten de verkleuring om blijft het een zeer mooie auto, vooral de buitenspiegels die helemaal in het ontwerp van de carrosserie zijn opgenomen.
Een paar kleine punten
- Midden en achter uitlaatdempers verroest bij 140000 km
- Koelvloeistofslang was door de plaat waarop de accu staat doorgesneden, dit slangetje kostte € 90,-!
- Verkleuring van de lak