Opel Vectra 1.6i-16V Elegance (2001)
Uitvoering | Vectra 1.6i-16V Elegance |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Na 11 jaar trouwe dienst van mijn vorige wagen was het eens tijd voor een nieuwe wagen, een Opel Vectra.
Het rijcomfort is in vergelijking met mijn vorige wagen fenomenaal beter, baanvast
goede ophanging en vlotte motor, wel maar een 1600cc 16 klepper de lichtste motor uit het vectra gamma maar komt vlotjes mee met het verkeer.
Bij lange ritten aangenaam vertoeven maar na een 150km raakt je rug toch vermoeid
al had ik indertijd sportzetels als optie er bijgenomen, zou dit in toekomst niet meer bijnemen, schoonpa rijd ook met een Vectra en bij lange ritten geen rugpijn.
Na 104000 km kom je natuurlijk af en toe iets tegen van kosten maar al bij al valt
het nog goed mee.
Zie hieronder.
2500 km voorverlichting defect in garantie hersteld stroompiek.
60000 km EGR klep naar de maan ,nieuwe gestoken.
75000 km voor de tweede maal EGR klep vervangen oorzaak te rustig rijden.
80000 km nieuwe banden.
95000 km verlichting dashbord defect allemaal vervangen alsook lampjes ECC.
106000 km autobatterij vervangen was nog mijn eerst
Uitstekende service en kennis van zaken van mijn garage mag gezegd worden, gratis vervangwagen enz..
update 08/08/2009
Op 120000km regulier onderhoud gehad, distributieriem, spanrollen,waterpomp, olie enz vervangen.
Bij het naar huis rijden plotseling geen vermogen meer.
Naar de garage geweest om te laten uitlezen en gebleken dat de bobine stuk was, probleem dit is alles in een dus250€ kosten.
Ligt aan het vervangen van de bougies deze bobine moet zich aanpassen en krijgt een overspanning dus defect.
Is gekend probleem bij Opel 1500cc motoren , beter om de 40000km de bougies te vervangen.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee