Opel Meriva 1.4-16V Essentia (2005)

Opel Meriva
Opel MerivaOpel MerivaOpel MerivaOpel MerivaOpel MerivaOpel MerivaOpel MerivaOpel MerivaOpel Meriva - interieurOpel Meriva - interieurOpel Meriva - interieurOpel Meriva - interieurOpel Meriva - interieur

UitvoeringMeriva 1.4-16V Essentia
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Na bijna 10 jaar citroen te hebben gereden na een maandag ochtend verhaal met een C3, overgestapt op Opel. Wat in het verleden al goed was bevallen.
Met diverse Records, een kadet en een corsa.
Met de C3 was het een leidens weg van een jaar nadat ik de wagen nieuw had gekocht.
Het eerste half jaar was goed maar na een vakantierit van 5000 km was het mis . Na een noodstop op de spaanse snelweg, waar een spaanse vrachtwgen op een halve meter voor mij begon in te halen terwijl ik 140 reed.
Zat er een rammel in het stuurhuis die in de loop van de tijd steeds erger werd.
Er zijn weken geweest dat ik 3 tot 4 keer in de garage stond ,niet alleen met die rammel maar er ging steeds meer stuk aan die wgen.
Na een jaar was ik het zo zat dat ik ben gaan kijken naar een andere wagen .
In eerste instantie weer een citroen vanwege het comfort maar mijn dealer wilde hieraan niet meewerken en deed een belachelijk laag bod .
Ik ben toen op internet gaan kijken en zag een tweedehandse Zafira.
Maar die zag er in het echt erg slecht uit. ernaast stond er een Meriva maar die was een beetje aan de prijs voor een tweedehands.
Maar de verkoper wees mij erop dat hij nog een aanbieding in de showroom had staan.
Een zilvergrijse Meriva 1.4 16 klepper met airco.
Na een proefrit waren mijn vrouw en ik verkocht en hebben wij hem aangeschaft.
Hij was sneller als de C3 en zeer soepel,30 in de 3 e versnellingen vanaf 50 in zijn 5 trekt hij soepel door naar de 100 en verder.
Het benzine verbruik valt erg mee 1 op 15,5 gemiddeld.Zelfs met af en toe een stoplichtsprint die de medeweggebruikers soms verbaast hoe vlot hij weg trekt.
Geen rammels of andere dingen, het enige dat af en toe een beetje kleppert is de hoede plank als je met het raam open rijdt.
Het comfort is er goed en de ruimte geweldig met het flex systeem, waarbij je de achterstoelen weg kunt klappen zodat er een vlakke vloer ontstaat. Wat je daarniet allemaal mee kunt vervoeren.
Ik ben dan ook zeer tevreden met mijn Meriva

Het enige probleem dat ik gehad heb is met de bestuurders stoel.
Deze kraakte in de bochten onder mijn gewicht. Maar dat is geweldig opgelost door mijn dealer. Alleen konden zij het niet goed testen omdat ert niemand werkte die net zo zwaar was als ik(140 kg)
Met het 3x3 plan van opel ben ik niet helemaal tevreden aangezien ik in een jaar pas 24000 km had gereden heeft hij geen grote beurt ge had maar hebben ze een vloeistof controle uit gevoerd volgens het fleibele onderhoudssysteem van Opel.
Met 30000 km heeft hij zijn eerste grote beurt gehad,wat goed merkbaar was aan het gedrag van de auto. Hij reed weer als nieuw.