Opel Grandland X 1.6 Turbo 180pk Business Elegance (2021)
| Uitvoering | Grandland X 1.6 Turbo 180pk Business Elegance |
| Versnellingen | 8, Sequentiële Automaat |
| Bouwjaar | 2021 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 51.600 km |
| KM-stand laatst | 51.600 km |
Wéér een Opel
Na inlevering van de Insignia begin 2025 de dans om elektrisch te rijden voor de werkgever nog net kunnen ontspringen. Binnen de mogelijkheden - 4 cilinders en hogere instap - gekozen voor de Mazda CX30. Daar rijd ik nu een klein jaar mee. Ervaring genoeg met de 626 en 2x 6 diesel Handgeschakeld. Na een klein jaartje toch geconcludeerd dat ie wat te klein is.
Dat is natuurlijk alles na een Insignia. Wist ik.
Daarbij toch wat stugger dan gedacht en te weinig bagageruimte, want ook privégebruik. Medio 2026 met pensioen dus besloten de Mazda per januari alleen nog zakelijk te rijden en - einde jaar altijd gunstig in autoland -
eens rond te kijken. Mijn vrouw zag opnieuw een
Insignia niet zitten. Te laag, te groot. Ze heeft
een punt.
Een Grandland kende ik al. Reed fijn. 6 centimeter breder, langer en hoger als de Mazda. Destijdseen diesel als voorloopauto voor 2 mnd. Nu benzine maar wél de 1.6 graag want 4
cilinders en kettingdistributie. Max 60 k op de bult en 5 jaar oud. Dat bleek niet eenvoudig te
zijn. Maar gelukt! Bij een Nissandealer vond ik
er een, oktober 2021, 50k op de teller, onderhoudshistorie en vorige eigenaar bekend.
Mooie prijs. Kortom, bumper spuiten, krasje
wegwerken en 18 mnd Bovag en beurt afgesproken. Medio december meegenomen.
Wat zit er niet op:
lederen bekleding, stoelventilatie en een schuifdak.
De vorige eigenaar is op de toch al rijke uitrusting los gegaan op de opties. Achterbank verwarmd, Denon audio, trekhaak, panodak, 2 kleuren lak, intell. Ledverlichting (kende ik al van de Insignia) enz enz. Bijna fully loaded.
Anderzijds uitloopmodel dus wellicht destijds een aanbieding. Whatever, blij mee en gezien de
marktwaarde zeer gunstig geprijsd.
De Opel gaat als de brandweer. De automaat is zeer alert, geen rare geluiden en stuurt goed.
Hoewel de Mazda scherper stuurt. Wellicht de
all season banden van Vredestein die lawaaiig zijn maar nog 4mm hebben. Dit jaar maar
afrijden en volgend jaar zomerbanden Conti of
Michelin.
Verbruik gemiddeld 1:13. Nu nog veel kleine
ritjes in beb kom en dat drukt het gemiddelde
behoorlijk. Tja, 1.6 automaat 180 pk. Die
moeten toch allemaal drinken hè. Anderzijds zal ik niet bankroet gaan met max 12k aan kilometers per jaar
Instap lekker hoog, bagageruimte prima. Geen
reservewiel want woofer Denon. Maar lid
geworden van de WW. Even wennen weer na 38
jr leasebakken. Verzekeren, houderschapbelasting, tanken 98 Ron a €2.20
p/ltr.....Het hoort erbij.
Nu een dikke 1000 km gereden een redelijk
beeld gekregen. Bevalt prima, geen
scheurijzervoor snelle bochten daar is ie niet
voor bedoeld. Rechtuit gaat het zeker heel hard.
Kortom, voor mij prima, ruim, comfortabel en
vooral stil. Alleen die ACC., kan niet uit, ook niet
tijdelijk. Ik zal er wel nooit vrienden mee
worden... Wordt vervolgd.
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Opel Grandland X 1.2 Turbo Innovation 131PK | Comfort Stoelen | Chroom Exterieur | Apple Carplay/Android Auto | Sensor Rondom | NAVI | Cruise Control | E-climate Controle | LED | 18" LMV
- 2020

Opel Grandland 1.6 T Hybride Elegance 229Pk Navi Camera Clima
- 2021

Opel Grandland X 1.6 Turbo Business Executive | Stoelventilatie voor | Ledere bekleding | Trekhaak | Apple Carplay | Navigatie |
- 2020

'Mijn Opel Grandland heeft roest aan de motorkap maar hij valt buiten garantie en ik krijg niets'

Opnieuw plug-in hybride SUV's voor €25.000, maar nu Europese

Praktijkervaring Opel Grandland X: zo bevalt Frans-Duitse vrijage

Praktijkverbruik Opel Grandland (X): hoe zuinig is Opel-SUV?