Opel Grandland X 1.2 Turbo 130pk Innovation (2020)

Opel Grandland X 1.2 Turbo 130pk Innovation (2020)

UitvoeringGrandland X 1.2 Turbo 130pk Innovation
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2020

Waardige opvolger!?

• 10 km

2 kids.....dan is een Astra toch wat aan de kleine kant.... dus er moest een opvolger komen. Zoals aangegeven in mijn vorige review was de Astra de tweede auto van mijn ouders naast de Volvo s90. De huidige tweede auto, een nieuwe Corsa 1.2t 100 pk aut8 beviel mijn vader zo goed dat ook hij terug is gegaan naar het oude nest....Opel en zijn Volvo s90 heeft ingeruild voor een Grandlandx Ultimate 1.6t 180 pk aut8, wellicht een wat onverwachte keuze maar nu naar 10000 km een goede en ik wist het....ook ik wil een Grandlandx. Een 1.2t 130 pk aut8 in Innovation trim. Wat opvalt..die psa aandrijflijn is echt goed natuurlijk is het geen snelle auto maar gewoon een lekkere cruiser. Binnenkort meer...

Update

De eerste 1000 km zijn een feit.
Ik heb de Michelin primacy4 banden gewisseld voor Vredestein Quadtrac Pro banden (geen zin in wissel) en aangezien ik werkzaam ben in de banden is een beetje testen wel leuk. Ik was nooit zon fan van de Michelin PR4 vond en vind ze te instabiel in bochten maar moet zeggen dat ze op de Grandlandx met 1.2t motor goed rijden, bij de Grandlandx van mn vader met de 1.6t s is vooral het bocht gedrag minder reden zal het hogere gewicht op de vooras zijn.

Rijden doet de Grandlandx goed, hij is redelijk stil en het comfort is ok zonder dat de auto vaag of zweverig wordt. Alleen mis ik wat zijdelingse steun verder zitten de stoelen erg goed. (agr)

Het design vind ik goed zowel binnen als buiten, alles zit goed in elkaar en de materialen zijn ok. Het is geen "premium" auto maar de term "high end" vind ik wel op zn plaats. Alleen had Opel de deur panelen wat "dikker" mogen maken.

Dan het verbruik, 7.2 op 100 km geeft de auto aan tja we gaan zien wat hij aan de pomp doet.

Motor en bak heeeel dik in orde vlot genoeg en geen gebrek aan souplesse.

4,0 v8 biturbo?

Tussendoortje Sauerland.....lekker stukje sturen door Dld maar wacht eens heeft mijn Grandland x een 4,0 v8 biturbo onder de kap?.....zo snel gaat het! en dan bedoel ik de voorraad benzine in de tank want wat zuipt dat ding als je een beetje doorrijdt. Ok de prestaties vallen me niet tegen maar ooooo het verbruik 1 op 9/10 pff.....hopen dat het beter gaat worden als de "los"is.
Verder een fijne reis auto vrij stil, voldoende rap en goede stoelen.
Eigenlijk een wagen die nergens in uitblinkt en ik denk dat dat zijn kracht is.

Terug naar de dealer

Tja, de Grandland is niet meer.
Veel eerder dan verwacht verkocht.....een zware bevalling...kwa afschrijving.
Maar er zijn andere prioriteiten, vandaar de verkoop.
Mijn conclusie: Mocht je in markt zijn voor een Grandland koop hem nooit nieuw maar jong gebruikt. Ondanks dat de 1.2t 130 pk een knap stukje techniek is (wellicht met handbak beter) vindt ik hem in combi met de overigens fijne 8 traps automaat wat nerveus op snelweg tempo. Een beetje gas en hoppa 2 a 3 trappen terug. Dus neem de 1.6t 180 pk die is wat relaxter. Dan het onderstel, op buitenwegen (80 km) en in stadsverkeer is het een comfortabele wagen maar vanaf pakweg 110 vind ik hem zeker op korte oneffenheden gewoon te nerveus gaat het harder dan merk je wel dat stabiliteit er is alleen je mist de rust in het onderstel dit had de astra wel.
Dan het laatste echt vervelende punt.....het verbruik. Ok ik heb maar 3200 km gereden maar 1op9 a 10 is echt veeeel te hoog maakt niet uit korte of lange rit rustig of harder rijden het blijft hoog.

7,0

PRIVATE LEASE Opel Grandland