Opel Corsa 1.4-16V Enjoy (2007)
Uitvoering | Corsa 1.4-16V Enjoy |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Na de verkoop van mijn Honda Prelude (ivm) lease heb ik een Opel Corsa 1.4 uit 2007 als voorloopauto gekregen. Dat houdt in dat ik deze auto voor 2 maanden moet berijden.
Ten eerste vindt ik dit model een zeer goede verbetering tegenover het vorige model. Het lijkt wel of het model haast een klasse lijkt te zijn gegroeid. Ik kende de Corsa voorheen meer als het \'eitje\' en gelukkig is Opel van dit model afgestapt.
Door de nieuwe vorm is de ruimte binnen de auto goed. Ook als je wat langer bent heb je een prima zit. Daarnaast is er met 4 volwassenen behoorlijk goed in te zitten. Door het hoge dak heb je voldoende hoofdruimte. Door de \'ruime\' zit is de kofferruimte wel beperkt. De dubbele bodem is op het eerste gezicht een mooie oplossing. Maar in de praktijk is het niet echt superhandig.
Interieur
De kwaliteit van het interieur is redelijk/voldoende. In het exemplaar wat ik kreeg hing het dashboardkastje al half los en de constructie die de hoedenplank vasthoud verdient ook geen schoonheidsprijs. Verder vertoond de bekleding als snel slijtageplekken. Ik vindt dat na 40.000 km al wel erg snel.
De interieurventilator is tevens een bekend probleem. Deze resoneert snel en maakt veel bijgeluiden. Zeker op een hogere stand. De bedieningsknoppen op het stuur voor de radio zijn handig. Maar als je inparkeert of veel moet sturen druk je al gauw per ongeluk op een knop. Verder is het instellen van het volume op de radio zelf ook niet handig. Je drukt de knop namelijk al makkelijk in waardoor de radio wordt uitgeschakeld.
Motorisch vindt ik de 1.4 onderbemeten. De motor lijkt er niet van te houden om flink toeren te maken. Maar toch is dit noodzakelijk om de auto enigzins vooruit te laten komen. Mede door het lage koppel zul je flink in de toeren moeten klimmen. Op hogere snelheden is de auto behoorlijk rijwind gevoelig. Daarnaast is het sturen niet precies en behoorlijk vaag (op hogere snelheden). Dat had voor mij wat zwaarder en directer gemogen. Verder is de wegligging goed en nodigt deze zelfs een beetje uit op sportief rijgedrag.
Ik heb de auto op 190 gekregen, maar volgens autoweek moet dat ongeveer 174 echte kms zijn. Dus de afwijking op hogere snelheden is behoorlijk. Bij 190 heb ik de GPS er niet bijgehad. Maar bij 120 op de GPS gaf de auto ongeveer 128 aan.
Al met al ben ik redelijk tevreden met deze auto maar ik had van Opel wel wat beter verwacht. De uitstraling van de auto geeft een kwaliteitsbeeld weer wat de auto eigenlijk niet bezit.
Geen problemen tot nu toe. Auto start altijd en vertoont geen problemen. Ook niet na lange afstanden of hoge snelheden.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee