Opel Corsa 1.2-16V 111 Edition (2010)
Uitvoering | Corsa 1.2-16V 111 Edition |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Slechte start
Na 2 occasions nu een nieuwe auto. De Opel Corsa 111 edition met verbeterde 1.2 motorisering. Na de Hyundai Coupe was dit in 2 opzichten wennen. Het eerste waar ik even aan moest wennen was het kleinere vermogen dat een 1.2 motor levert vergeleken met een 2.0. Even het gas indrukken om je eigen ruimte te creeren was er ineens niet meer bij. Daarnaast is de Opel Corsa vele malen comfortabeler en bovendien veel netter afgewerkt dan de Hyundai. Hier heb ik heel snel van mogen genieten want met 1000 Km op de teller ben ik er mee op vakantie gegaan naar Hongarije. Op de Duitse autobahn bleek 180 Km per uur goed haalbaar met deze auto en bovendien zonder verlies van comfort. Wel had de auto het moeilijk in de Duitse heuvels. Wanneer je onderaan de heuvel op de rem moet kom je daarna niet meer lekker op gang.
Na de vakantie heb ik een vreemd voorval gehad met de auto (bij ongeveer 5000 Km op de teller). Bij het wegrijden liet ik de motor afslaan, toen ik daarna de motor herstarte ging de boardcomputer in de beveiling en kon ik niet harder dan 10 Km per uur. Na de auto weer langs de kant gezet te hebben en even later weer gestart te hebben was er niks meer aan de hand.
Na 14.000 Km zonder echte problemen heb ik nu serieuze klachten. Na al een paar honderd kilometer snel af te slaan bij het wegrijden heb ik nu problemen met inhouden en een terugvallend toerental. Helaas laat dit probleem zich onregelmatig zien. Bij de controle afgelopen week heeft de opel garage niks gevonden. Omdat het probleem zich pal na deze controle weer in alle hevigheid liet zien heb ik komende week weer een afspraak.
Update: bij de garage geweest
Deze week is de oorzaak wel gevonden. Een defecte bougies batterije gaf Opel aan waardoor ik eigenlijk nog maar op 2 cilinders rond reed. Daar zal de bobine dan wel mee bedoeld zijn.