Opel Astra Stationwagon 1.9 CDTi 120pk Cosmo (2007)
Uitvoering | Astra Stationwagon 1.9 CDTi 120pk Cosmo |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
30 oktober 2007 de nieuwe leaseauto bij de dealer opgehaald. Na 3 jaar Peugeot 307 SW nu de keus gemaakt voor de Opel Astra 1.9 CDTI 120 pk in Executive uitvoering.
Kleur Metro en voorzien van de volgende opties:
- sportonderstel met 17 inch lichtmetaal, sportswitch en ESP-plus
- navigatie DVD 90
- electrisch wegklapbare spiegels
- 12 volt in bagageruimte
- parkeersensoren achter
- electronic climate control
Executive uitvoering is standaard al voorzien van de nodige luxe en door de opties voor mij helemaal af.
Inmiddels zitten de eerste 1000 kilometers erop en ik kan niets anders zeggen dan dat de auto fantastisch rijdt. Lekker stevig door het sportonderstel en toch comfortabel. Heerlijke stoelen, half leer en uitgebreide verstelmogelijkheden, een luxe interieur, middenconsole in zwarte pianolak (chique)en zilverkleurige accenten op dashboard en deuren.
De radio met MP3/Cd speler is een verademing t.o.v. de radio uit de Peugeot. Wat een geluid!
Sinds model 2007 is deze auto tevens voorzien van een extra aansluiting voor een I-pod o.i.d.
DVD navigatie werkt perfect, ik moet echter nog wel naar de dealer om de beveiliging eraf te laten halen, zodat je ook onder het rijden een bestemming kan kiezen. Dat wordt nu geblokkeerd.
De kleur Metro staat de Astra (zeker in combinatie met de 17 inch lichtmetalen velgen, de chroomaccenten en de donker gekleurde ramen vanaf de B-stijl) erg goed. Al met al ben ik zeer tevreden met deze auto.
Uit andere reviews begreep ik dat de trekkracht tegenvalt. De optie sportonderstel in combinatie met sportswitch (te activeren d.m.v. een simple knopje op het dashboard) is dan wel een aanrader. Ik merk direct het verschil tussen de normaal stand en de sportstand. De motor trekt behoorlijk door en hangt lekker aan het gas, maar moet uiteraard nog wel los komen.
Voor m’n gevoel is deze Opel niet trager dan de Peugeot met 136 pk die ik hiervoor heb gehad. (Opel is wel 140 kg lichter dan de Peugeot).
De kritiekpuntjes die ik uit de andere reviews heb vernomen kan ik wel beamen. Er is inderdaad weinig opbergruimte voor spullen. Maar ja, hoe minder ruimte hoe minder troep in je auto. Een bekerhouder is sinds kort wel aanwezig, maar daarvoor moet de midden armsteun omhoog. Dat is jammer.
Wel merk ik dat de binnenruimte (op de bagageruimte na) achterblijft bij de Peugeot SW. Die is toch ruimer en flexibeler.
Geen, maar wat wil je ook na pas 1000 kilometer
Update 14-11
Foto’s geplaatst.
Inmiddels de 2500 km gepasseerd.
Geen problemen, geen olieverbuik, gemiddeld verbruik rond de 1:15 bij hoofdzakelijk snelweg gebruik.
Auto rijdt stevig en is lekker stil.
Update 05-01-08
Inmiddels 10.000 km probleemloos. Totaal geen olieverbruik en een gemiddeld brandstof verbruik van 1:14 a 1:15.
Wat mij opvalt is dat de navigatie altijd het noorden aanwijst. Als je dus naar het zuiden rijdt zie je de kaart in ’spiegelbeeld’ Heeft iemand hier ervaring mee, of je dit kunt veranderen?
Van de Car jack functie is mij niets bekend, zal hier de dealer naar vragen.