Opel Astra Stationwagon 1.9 CDTi 120pk Cosmo (2007)
Uitvoering | Astra Stationwagon 1.9 CDTi 120pk Cosmo |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
De Business uitvoering, 120pk diesel
Exterieur:
Als extra optie gekozen voor het Wagon beauty pakket.
Donkere ramen naar achteren toe, aluminium dakrail en chromen sierstrip onder de ramen door. Prachtig allemaal.
Wat ik achteraf wel mis dat zijn de mistlampen.
Alhoewel je ze toch nooit aan hebt mist het wel een stukje uitstraling.
Interieur.
Absoluut van kwaliteit.
Waar de megane als een plastic auto overkwam heb je hier echt te maken met kwaliteit en afwerking.
Hier als extra gekozen voor een zelfdimmende binnenspiegel en regensensor.
Leuk detail is het kleine lampje in de onderkant van de binnenspiegel.
In het donker gaat deze aan en verlicht dan een beetje de middenconsole.
Ziet er dan heel mooi uit allemaal.
Verder is de airco volautomatisch en deze doet dan ook gewoon goed.
De stoelen moest ik erg aan wennen.
Na de eerste dag had ik last van mijn rug en even was ik bang dat ik op zoek kon naar een aangepaste stoel.
Ik kwam er na twee dagen achter dat de stoel kon kantelen en dat heeft goed geholpen. Nu heb ik nergens last meer van. (hoezo boekje lezen)
Elektrische ramen achter, ja ook daar moet je voor bijbetalen. Beetje belachelijk op een auto van bijna 30.000 euro maar goed...
Nu ik ze niet meer heb mis ik ook dat toch wel een beetje, toch maar weer nemen de volgende keer.
De motor.
Zoals al gezegd de 120pk diesel en eigenlijk viel me dat toch een beetje tegen.
Met name dat de motor eerst wat op gang moet komen voordat er wat gebeurt.
Ik moet zeggen dat de 1.5 diesel van de Megane toch wat vlotter op gang komt.
Dus na lang twijfelen maar eens rondgekeken bij diverse tuningaanbieders.
Het is een leaseauto dus dan ga je wat eerder kijken bij de tuningboxen dan bij chiptuning. Mede doordat je de box na lease contract weer kan verkopen of hergebruiken.
Nou vond ik bij mij in de buurt Ventura Tuning www.venturatuning.nl
Wat over en weer gemaild omdat ik toch wat huiverig was voor de boxen en uiteindelijk maar een afspraak gemaakt.
Echt een behoorlijk verschil nu hoor! De motor trekt veel beter en sneller door.
Op advies ook gelijk maar een andere luchtfilter genomen (Green) en de motor is onderin nu ook nog vlotter.
Het oude filter is een stuk dikker en je kan aan de lamellen zien dat de motor erg om lucht verlegen zat, de lamellen zitten gewoon wat uit elkaar.
Ik zal er nog een foto van posten.
Het geheel is nu heerlijk te rijden vooral icm de 6-bak.
120km per uur onder de 2000 toeren, in Duitsland 200km per uur en dat met net geen 4000 toeren is echt relaxed
Zoals op de foto te zien is de topsnelheid ook omhoog gegaan (-;
Al met al een fijne auto waar ik met veel plezier in rij..
Geen