Opel Astra Stationwagon 1.8 Cosmo (2007)
Uitvoering | Astra Stationwagon 1.8 Cosmo |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Vandaag mijn nieuwe auto opgehaald. Een Astra station 1.8 cosmo. Ik moet zeggen dat de kleurstelling, Pennacotta met halfleer zwart/ bruine bekleding erg mooi staat. Als totaalcombinatie had ik dit nog niet gezien. Eerste indruk is zeer goed. Alle interrieur componenten komen degelijk over. Hij wijkt wel wat af van het type waarin ik een proefrit heb gemaakt, maar dan ik positieve zin.
Uiteindelijk heb ik voor een 1.8 gekozen om iets meer trekkracht te hebben ten opzicht van de 1.6. Hoewel ik moet zeggen dat ik de motor (140 pk) niet overtuigend vind. Ik vraag mij af of er in de praktijk werkelijk grote verschillen zitten tussen de 1.6 en 1.8. Je moet toch redelijk toeren maken om vlot vooruit te komen. Dit heb ik uiteraard ondervonden tijdens de proefrit en niet tijdens de rit met mijn eigen auto. Daarintegen is hij wel lekker soepel. Een versnelling ’te hoog’ rijden is geen probleem.
Pluspunten
- complete auto (Cosmo + opties)
- grote spiegels
Minpunten
- bedienen van automatische airco vergt oefening. Onder het rijden is het niet verstandig om instellingen te wijzigen.
De overige punten worden later bijgevoegd. Eerst wat kilometers maken!
Nog geen problemen zover.