Opel Astra Stationwagon 1.7 CDTi 110pk ecoFLEX Cosmo (2009)

Opel Astra Stationwagon 1.7 CDTi 110pk ecoFLEX Cosmo (2009)

UitvoeringAstra Stationwagon 1.7 CDTi 110pk ecoFLEX Cosmo
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

Begin

• 400 km

Sinds een week in bezit, nieuwe Astra Stationwagen EcoFlex. In tegenstelling tot bovenstaande heeft deze auto een zesbak. Lange tijd getwijfeld, wilde eerst BMW 118d of Golf VI 1.4 Tsi DSG. Maar prijs en zeker inruilwaarde hebben de Astra opgeleverd. Wel spannend i.v.m. situatie Opel in Duitsland. Astra is voorzien van Executive pakket, zeker een aanrader voor dat geld. Leer, navigatie, Parkpilot, ESP voor 1300 euro!
Eerste ervaringen: Raar dat centale portiervergrendeling geen keuze heeft voor alleen bestuurdersportier, alles, of achterklep. Kan alleen alles open of niks open. Vectra had die keuze wel! Daarnaast hoop ik dat de Astra wel zuiniger wordt als nu. Maar zal wel met nieuwigheid te maken hebben. Verbruik nu: 6,1 liter, Vectra was 5,5 liter. Wil uiteindelijk minder dan 5,0 liter. Wordt vervolgd..

nog niet helemaal

Auto bevalt tot nu toe goed, al zijn er altijd wel wat kleine dingetjes. Ik vind de binnenspiegel veel te laag hangen bijvoorbeeld. Ben nogal lang, vandaar. Maar verder bevalt de auto goed. Heb het Executive pakket erbij, zeker en aanrader voor maar 1300 euro leren bekleding, navigatiepakket, park-pilot etc. Vooral dat laatste is erg handig. Als je zelf kijkt, dan zou je allang gestopt zijn, maar kun je nog een aardig stuk verder achteruit rijden.
Alleen het verbruik moet nog omlaag vind ik. Momenteel 5,8 liter, maar ga er wel van uit dat dit nog minder wordt. Morgen ga ik even naar Duitsland om hem goed warm te rijden. Mischien lost dat wat op.

Zit momenteel op de 8000 km, maar verbruik is nog te hoog. Vrees dat het wel zo zal blijven. Opel heeft de auto denk ik zo afgesteld dat ie met 90 km/u zeer zuinig is. Maar bij 125-135 verbruikt ie echt te veel. Zit dan in een toerengebied waarin ie niet lekker loopt. Moet dan tegen de 6e versnelling en de lange overbrenging opboksen denk ik. Mijn vorige Vectra had dan gewoon meer power over en deed die snelheid veel gemakkelijker en was dus zuiniger. Die 1.9 motor liep ook veel mooier als de Astra 1.7. Veel soepeler. De auto verder bevalt prima, vooral de park-pilot is heerlijk met inparkeren.

Overleden

8 december 17.00 is deze auto overleden door het niet opletten van een medeweggebruiker. Rust zacht

7,0

PRIVATE LEASE Opel Astra