Opel Astra Stationwagon 1.7 CDTi 110pk ecoFLEX Cosmo (2009)

Opel Astra Stationwagon
Opel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel AstraOpel AstraOpel Astra

UitvoeringAstra Stationwagon 1.7 CDTi 110pk ecoFLEX Cosmo
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

Na lang wachten toch gekregen

• 300 km

Eindelijk was het afgelopen week zover: ik kon mijn nieuwe lease-auto ophalen bij de dealer. Het is een Opel Astra stationwagon met een 1.7 CDTI motor met 110 pk.
De keuze ging bij het uitzoeken tussen deze auto en de Peugeot 308 SW, waarbij de laatste op gevoel sterk mijn voorkeur had (en nog steeds heeft). Echter, de leasemaatschappij kon de Astra voor een aanzienlijk lager bedrag leveren. Dit heeft uiteindelijk dan ook de doorslag gegeven.

Maar ik moet zeggen dat de Astra gelukkig niet tegen valt. Het is mijn eerste Opel en de rijeigenschappen zijn (op basis van de eerste indruk na 300 km) erg goed. De auto ligt als een huis op de weg en de motor is pittig zat. De Fiat Bravo die ik hiervoor als voorloper had was aanzienlijk pittiger en nodigde bij het stoplicht nog wel eens uit om de buurman (of -vrouw) in de spiegel te laten verdwijnen. Deze auto komt ook wel vlot uit de startblokken, maar het is de auto er niet voor. Maar een iets sportieve rijstijl kan hij best hebben. Ik zal, als ik wat meer kilometers op de klok heb staan, nog wat meer schrijven over mijn echte ervaringen.

Prima auto.

Inmiddels zijn we een half jaar verder. Niet zo heel erg veel kilometers gemaakt maar ik kan nu een redelijk beeld geven voor mijn gevoel. De Opel Astra was eerlijkheidshalve tweede keus, maar geeft gelukkig een hoop rijplezier. De winterbanden zijn wel een must, maar dat zal een Peugeot- of Citroënrijder ook roepen met de on-Hollandse weersomstandigheden van de afgelopen maand.

De rijeigenschappen zijn verder uitstekend. De auto ligt goed op de weg, stuurt scherp en geeft het gevoel dat je de auto helemaal in de hand hebt. De Peugeot 207 die ik eerder had kon je heerlijk door de klaverbladen heen trekken maar dat gaat niet natuurlijk. Toch vind ik dat de (toch wat grotere Astra) ook redelijk strak door deze lange bochten gaat.

Het verbruik van de auto valt mij helemaal niet tegen. Gemiddeld geeft de boordcomputer van de auto zelf 5.9 liter op 100 km aan. En ik hou toch best van een beetje sportief rijden op zijn tijd.

Het comfort van de auto is prima. De stoelen zijn goed (de bestuurdersstoel is ruimschoots instelbaar) en ook op langere afstanden zit de auto uitstekend. Ze bieden op alle plekken voldoende steun en stevigheid. De leren bekleding is koud bij het instappen maar de stoelverwarming biedt daar uitkomst. Verder bieden de gebruikelijke dingen als cruise-control en airco het nodige comfort, net als de standaard in deze uitvoering aanwezige armleuning.

Met een kleine van nu ruim 6 maanden biedt de auto ook meer dan voldoende ruimte voor alle spullen die je dan mee moet nemen. Een groot nadeel van de auto is dat je niet zelf de airbag bij de bijrijdersstoel uit kunt schakelen. Peugeot heeft deze mogelijkheid bijvoorbeeld wel. Dit is een minpunt.

Verder hoop ik dat de rest van de kilometers net zo prettig verlopen als de tot nu gemaakte.

PRIVATE LEASE Opel Astra