Opel Astra Stationwagon 1.7 CDTi 110pk Cosmo (2008)

Opel Astra Stationwagon 1.7 CDTi 110pk Cosmo (2008)

UitvoeringAstra Stationwagon 1.7 CDTi 110pk Cosmo
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Staat klaar! #2

Na 3 maanden in een leenauto gereden te hebben stond hij dan toch eindelijk klaar bij de dealer in Amsterdam. De astra die ik tijdelijk had was exact hetzelfde model alleen met de 100pk cdti motor. Gelukkig is deze motor op de schop gegaan en hebben ze er een wat meer modernere motor van weten te maken.

Eenmaal de auto omgeruild bleek dat er in de nieuwe achterin ook electrische ramen zaten. Verder bij het starten merkte ik meteen dat de motor veel stiller stationair liep en mijn verwachting werd dus al meteen bevestigd. Helaas nog steeds geen fatsoenlijke bekerhouders. De motor loopt prima en is een stuk feller op het gas dan de oude 100pk cdti motor, dikke + punt dus. Verder is het geen race monster want bijna 1400kg en 110pk is voldoende maar ook niks teveel.

Inmiddels in dik 2 maanden 19000km gereden en ben nog steeds tevreden, auto loopt gem 1 op 16.5 met sportief rijgedrag, topsnelheid komt echt niet boven de 200km/h waar de 6de versnelling wel ideaal is als je 80km plankgas duitsland doorblaast (woon aan de grens). Bij 120km/h maakt hij 2150rpm HEERLIJK!

Vervelend:
Geen bekerhouders, echt een must als je 70000km per jaar rijdt.
Schakelt niet als een Ford, hapt wel eens.
Stoelbekleding erg cheap en dun, weinig steun aan de zijkanten.

****update 13-01-2010****

Auto heeft inmiddels dik 80000 gereden en bevalt eigenlijk steeds beter! De 1.7cdti loopt echt goed en heeft veel power vanaf 1500rpm, na zoveel km is het nog steeds verslavend en doet hij echt niet onder voor de vw's of andere merken. Verder rijdt de auto gewoon nog als nieuw en blijft strak sturen/remmen/rijden. Hij heeft inmiddels 2 onderhoudsbeurten gehad waar alleen de voorbanden 1x zijn vervangen. Over 1 maandje krijgt hij de 90000km beurt.

Bij de beurten heb ik 1 x een nieuwe zafira met de 1.8 benzine motor meegekregen, wat een waardeloze motor was dat zeg. Totaal geen power en niet vooruit te branden ondanks zijn 140pk. Was dan ook erg blij dat ik mijn astra weer terug kreeg! 2de keer kreeg ik een astra mee met de 1.6 benzine motor. Prima auto maar toch merk je dat het rijden in een benzine auto gewoon waardeloos is, gewoon niet de souplesse van een diesel.

Laatst voor mijn vriendin wezen kijken naar een andere auto en proefgereden in een renault megane van 2004 met de 1.9DCI 130pk motor. Op papier en beul van een motor maar in de praktijk kan deze gewoon niet tippen aan de souplesse van de 1.7cdti.

Conclusie: Ik was nooit kapot van de Opel diesels maar de Astra heeft mijn hart gestolen, met de nieuwe generatie cdti motoren doet Opel zeker weer mee. Het is voor mij echt geen straf om 70000km per jaar in deze auto te moeten rijden. Ondanks het gemis van bekerhouders en de cheape bekleding krijgt deze auto van mij voor zijn rijgedrag en motoreigenschappen een dikke 9!

9-10-10
Inmiddels zitten we alweer op de 120000km en de astra loopt nog prima,
4 x nieuwe banden + grote beurt + 1 kentekenverlichting + nieuwe wisserbladen en hij kan er weer 30000km tegenaan. Zeer tevreden nog!

PRIVATE LEASE Opel Astra