Opel Astra Stationwagon 1.3 CDTi 90pk Cosmo (2008)

Opel Astra Stationwagon
Opel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel AstraOpel AstraOpel Astra

UitvoeringAstra Stationwagon 1.3 CDTi 90pk Cosmo
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Het betreft een bussines uitvoering, compleet met navigatie en PDC. Eerst was ik een beetje sceptis over het feit dat het een 1.3 ging worden, mijn voorloopauto was nl een 1.7 100pk. In het begin had ik er dan ook best wat moeite mee, echter na een poosje \"leer\" je er mee rijden. Vanaf dat moment vind ik het een heerlijke wagen. Nee het is geen 1.9, maar dit weet je op het moment dat je hem aanschaft.Al het gezeur over weinig vermogen en langzaam... pffff. Verder is de auto de zeer orginele kleur zwart. Het interieur vind ik persoonlijk goed geslaagd, het is gewoon goed qua opzet. Alles zit daar waar je verwacht dat het zit. Het rijgedrag is zeker niet verkeerd, al is het geen Ford Focus.De binnenruimte is zeker ook een pluspunt van de astra, met vier volwassenen naar het vliegveld inclusief koffers is dan ook geen probleem.

Heb hem nu 2 en halve maand en we zijn 23000 km verder, nog geen probleem gehad, zal jullie up to date houden.

Update

Vandaag voor de 30D km beurt geweest, niets bijzonders. 1.5 liter
olie op 30.000 kilometer is netjes lijkt me. Verder 1 minpuntje, aan de binnenkant van mijn portier, waar ik altijdt mijn arm op leg, is een klein deukje ontstaan. Volgens een monteur komt dit heel vaak voor bij opel. Dit is echt een zwaar minpuntje!!

Update

Hier weer even een update, momenteel iets meer dan 60k erop staan.

Olieverbruik blijft netjes bij 58.000 weer 1.5 liter bijgevuld, verder is de auto bij 48.000 naar de garage geweest omdat er een kraak/rammel in het dashboard zat. Moet zeggen dat de heren monteurs dit heel netjes hebben opgelost.

Verbruik valt me redelijk mee gemiddeld 1:18.. en dat met meestal 140 op de teller.

Verder niets dan lof over de stoelen in deze astra, ondanks de lange dagen die ik doorbreng in deze stoel stap ik toch redelijk fit uit. Minpuntje hierin is wel dat de bestuurdersstoel aardig begint te slijten.

Moet ook zeggen dat de 1.3 redelijk wat power heeft, zelfs de caravan kan er verantwoord achter....

Al met al weinig tot geen klachten tot nu.

Op vrijdagmiddag 16.50 uur stap ik buiten bij een klant om naar huis
te rijden. Starten.... toch niet. Opel gebeld en binnen tien minuten was de plaatselijke opel dealer aanwezig. Auto afgesleept naar de dealer.

Hier bleek de startmotor defect te zijn. Ondanks het late tijdstip
en het feit dat het vrijdag was goed geholpen. Heren monteurs hebben
een startmotor van een meriva gehaald en deze er bij mij ingezet.

Blijkbaar komt dit vaker voor en is de orginele startmotor te licht
voor de astra.

het einde

Na iets meer dan een jaar en 100.000 kilometer is de astra weg. Daar ik een andere baan heb komt er een andere auto.

De astra heeft de 100d probleemloos gehaald. Enkele weken geleden nog met de caravan naar zuid frankrijk gereden. Ondanks de 1.3 ging dit verrassend goed (caravan 1000kg). Zelfs 12% kwam hij goed naar boven.

Al met al was de astra een fijne reisauto met zeker niet te weinig vermogen, binnenruimte is in orde en de kwaliteit is redelijk te noemen. Wat kleine dingetjes die begonnen te slijten wat ik dan weer wel erg vroeg vond. Pluspunt waren zeker ook de stoelen die er niet meer heel netjes meer uitzagen, maar nog wel goed zaten. Gemiddeld verbruik komt neer op 1:18. Hetgeen toch zeer netjes is.

Zeker een aanrader, echter ik ga het hogerop zoeken en zit nu met de luxekwestie welke auto nu?

Ik houd jullie op de hoogte.

PRIVATE LEASE Opel Astra