Opel Astra 2.2 DTi-16V Njoy (2003)

Opel Astra
Opel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel Astra - interieurOpel Astra - interieur

UitvoeringAstra 2.2 DTi-16V Njoy
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

Aangezien ik 50.000km per jaar rijd, ruil ik mijn auto elke 2 jaar in om de afschrijving binnen de perken te houden. voor mij is het belangrijk om een betrouwbare, comfortabele en waardevaste auto te hebben. Bij Ford is dat altijd erg goed gelukt, maar omdat de Astra een goede naam heeft, ben ik op Opel overgestapt. Echter tot grote spijt.
De Opel-dealer verzekerde dat de Astra de komende jaren niet vervangen zou worden. Dit is dus wel zo. Verder heb ik proefgereden in een andere uitvoering met veel betere stoelen. Het zitcomfort in mijn nieuwe Astra valt ontzettend tegen. De wegligging en besturing is niet te vergelijken met mijn vorige auto (Ford Mondeo).
Valt erg tegen, had ik zeker niet verwacht. Opel had ook niet een bijster goede reputatie op het gebied van dieselmotoren, nu begrijp ik waarom. Luidruchtig, onzuining en niet dynamisch.

Te veel voor een auto van een maand oud.
Electronica: knipperende ABS en airbag lampjes. Volgens de dealer geen probleem, gaat wel weer over. Deze Opel-dieselmotor verbruikt veel te veel olie. Een bekende Opel-kwaal volgens mijn dealer. Slechte ontwaseming, ook daar kan niets aan gedaan worden. Bij de tweede dag bleek dat de dynamo niet goed was, dus startte de auto niet. Dit is wel verholpen maar ik moest zelf de auto afslepen naar de dealer. Verder veel piepjes een kraakjes, maar dat heb ik al meer gelezen bij Opels.

2,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Opel Astra