Opel Astra 2.0 GSi 16V (1995)
Uitvoering | Astra 2.0 GSi 16V |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 1995 |
astra gsi 2.0 16v 150pk
goedendag,
Ik wou even wat vertellen over de auto die ik een tijdje terug heb gehad.
Het was een Astra 150pk versie.
Toen ik naartoe was gegaan om de auto te bezichtigen was er niks raars aan de hand.
Een testrit gedaan , zelfs mijn zwager die met me mee was gegaan heeft ook een ritje gemaakt en alles bleek naar behoren te werken.
Jammer genoeg heb ik niet de gehele onderkant kunnen zien maar alleen ff onder de motor en versnellingsbak enz. maar niks lekte na ff stevig op het gaspedaal te gedrukt hebben.
Het lak zag er ook prima uit en nauwelijks roest dus ik was van plan om de auto te kopen omdat die er leuk uit zag en nu komt de meest interessante: De verkoper zei dat er een aantal onderdelen(motorisch) vervangen waren zoals koppeling, drukgroep distributieset enz.
Na 3 weken begonnen de problemen al te komen. Auto startte niet alleen met accukabel. Vernselling wou nie meer doen. Na 2 maanden geluid bij de wielen (bonkachtig). Na 3 maanden geluid bij de riem vandaan. Na 4 maanden versnelling lukt weer niet. Na 5 maanden olie lekkage bij de versnelling vandaan. Na 6 maanden auto happert, stottert en valt uit.
1e probleem: versnelling afgesteld
2e probleem: ophangingrubbers en nog een rubber vervangen
3e probleem: waterpomp en spanrol vervangen(alleen distributieriem leek goed)
4e probleem: versnellings mechanisme vervangen origineel gm
5e probleem: olie lekkage niet verholpen
6e probleem: niet verholpen ik dacht dat het dynamo was maar heb de auto zo weer verkocht zonder het te laten maken voor een sloop prijs van euro 400.
Conclusie: Het is een leuke auto met behoorlijk wat pit. Het is niet echt een zuinige auto maar ook geen zuiper. Het blijft mooi maar het zijn allemaal bijna gegarandeerd afgeragd. Ik heb met dat auto sinds ik hem gekocht hebt elke dag 3 keer appart met de auto gereden en na 6-8 km begon ik tot de laatste touren te trekken.
Ik heb motorisch zelf geen problemen mee gehad terwijl ik elke dag helemaal overtouren maakte met een km stand van 250000 ong.
mvg Cenie