Opel Astra 2.0 Di-16V GL (1998)
Uitvoering | Astra 2.0 Di-16V GL |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 1998 |
Degelijke auto, zit goed in elkaar. Rij er toch al weer 5 jaren in, met plezier. de motor is voldoende met 83 pk, de uitrusting is minder. zelfs geen electrische ramen. De auto is wel uitgerust met cruise-controle wat mij zeer goed bevalt. Gemiddeld verbuik 1 op 18. de motor is zeker niet de stilste, voorin heb je er niet zo´n last van, achterin is het duidelijk erger.
Auto is voor mij ruim genoeg, met een grote kofferbak zeker in vergelijking met een VW Golf.
Wat betreft onderhoudskosten zit je met deze asta goed. Geen bijzondere zaken dan het normale onderhoud. wel een nieuwe startmotor bij 80.000, wel wat vroeg voor mijn gevoel. En verder een hele zooi lampen. maar dat is echt een astra probleem. De auto wordt binnenkort ingeruild voor een Astra met CDTI motor.
Eigenlijk weinig bijzondere dingen, dan om de 15.000 km een beurt. En vele, ja, vele lamjes. En de startmotor bij 80.000 km.