Opel Astra 1.8i-16V Sport (1997)
Uitvoering | Astra 1.8i-16V Sport |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Ik kocht mijn Astra in september, de wagen zag er goed uit mooi in de lak, geen roest! Het interieur zag er netjes uit achterin zit je wat krapper maarja. Qua opties best luxe. Sportstoelen, abs. elektrische ramen voor airbag leren stuur pook en handrem 15inch velgen, mistlampen alles in kleur gespoten enz. Een 5deurs is toch best makkelijk en ziet niet onaardig uit.
De wegligging is goed, veren zijn ook best straf maar in de bochten toch wat overhellen. Ik heb hier eigenlijk niks over te klagen, er zijn een paar kleine rammeltjes, verder niks. Wat betreft prestaties heb ik niets te klagen de 1.8 16v heeft 115pk en komt goed met verkeer mee, en meer!! Hij loopt mooi trekt goed, slechts 9.5sec nodig van 0-100 terwijl de wagen toch 1100kg weegt. Een Golf GTI maak je het moeilijk, komt je niet voorbij! Het verbruik is denk ik netjes met een volle tank laatst 630km gereden.
De persoon waar ik de auto van heb gekocht vervloek ik, dit is de grootste prutser uit de buurt regio Weert (Schoor!!). Kocht de auto voor een nette prijs en daar begon de ellende. Auto laten uitlijnen wat weinig uitmaakte, multiriem moest worden vervangen wat hij niet nodig achtte. Toch gedaan kreeg 35 euro terug van de persoon. Later bleek dat een motorsteun los zat, was ook gelast. Auto lekte olie persoon afgekit waar die niet lekte!
Later kreeg ik pech olie lampje brandde, bleek een pakking bovenin het carter kapot te zijn. Later bleek een scheurtje in de distributieriem te zitten, zou zijn vervangen bij 125.000 nu 150.000km, nieuwe waterpomp, deze begon te zweten: kostte bij elkaar 650 euro.
De rechter voor vering knakte tijdens sturen, terug naar persoon had hij gemaakt zat geen rubber of lager tussen?euvel bleef, paar keer terug geweest. Nu blijkt dat de vering die erop zit niet op mijn Astra te horen! Weer terug. Alomal geen slechte wagen maar mnr. OPHEY daar koop en kom ik nooit meer, dit adviseer ik ook iedereen.